Vårt besök på Kneippbyn
Annons
Reseberättelse:

Vårt besök på Kneippbyn

(Sverige, Gotland, Kneippbyns sommar- och vattenland)

...liksom elbilarna

Så va det ju alla barnens favorit - Pippi

det såg bra lockande ut, men vattnet va för kallt så längre än så här kom vi inte..

Familjesemester på Gotland, härligt.. Man, fru och 2 barn, 4 och 6 år gamla va fyllda av förväntan där vi skulle roa oss rejält..
Vi valde inte den soligaste veckan att dra till Gotland tyvärr, men vi höll koll på vädret och den första bästa soliga dagen drog vi till Kneippbyns sommar och vattenland för en heldag..
 
Vi va där ca en halvtimme innan öppning - vilket va rätt bra tänkt eftersom kön växte lång bakom oss efter en stund..
Trevlig och hjälpsam personal redan från början gjorde inte humöret sämre - nu skulle här utforska alla attraktioner.. Och det bästa av allt är att så gott som alla ingår i entréavgiften..
 
Vi hamnade först vid apborgen, vilket va ett bra uppbyggt "hopplandskap" med hoppborg och rutchkanor mm. Dessutom var det uppdelat i 2 delar, ena sidan var för barn upp till 7 år medans den andra sidan va för större barn - superbra.. Alla fick hoppa och studsa runt oavsett ålder på "sin" sida - och vilket barn gillar inte det??
 
Attraktionerna va lagom många och våra barn fick göra det mesta, vissa enbart med vuxen men det va väl därför vi va där ..
Linbanan va dock från 7 år, vilket va en stor besvikelse för vår 6-åring som gärna hade åkt.
Men efter radiobilar, "masken" som är en liten berg&dal-bana, elbilar, en tur med en trampbåt, utsiktstornet fyren, en tur med tåget för 4-åringen och mycket mer så va barnen ganska nöjda.. Självklart så hälsade vi på självaste Pippi Långstrump också, vi nöjde oss med sångstunden eftersom vi hade en del att hinna med efteråt. Packat med folk men barnen fick komma fram o sitta på marken alldeles framför "Pippi" och vilken Pippi sen, det kändes som om hon verkligen inkluderade alla barn..
 
Efter sångstunden va det dags för lunch, för väldigt många, kön ringlade sig lång.. Många hade med sig egen pickninck, o det hade kanske varit en idé förståss...
Mätta i magen blev det ialla fall lite mer lek o bus i deras lekplats, chokladhjul och basketkastande, och så lite mer studsande på hoppkuddar förståss..
 
Nu hade mer än halva dagen gått och det va dags att avsluta på vattenland.. Kanonfint uppbyggt och många rutchkanor, kanoner som sprutar vatten (vilket fick vår 4-åring att backa då han inte vill att det stänker vatten på honom) och piratskepp.. Väldigt lockande för våra barn, tills vi kände på vattnet - som va iskallt, bara uppvärmda till ca 19 grader, burr.  Antagligen va det meningen att solen skulle värma upp dom och en riktigt solig sommar är det säkert varmt och skönt. Den här dagen sken förvisso solen, men det blåste isvindar från havet så vårt besök på vattenland varade bara i ca en halvtimme, varav 6-åringen badade och 4-åringen bara kände på vattnet med tårna.
 
En dag kändes som ganska stressigt ändå, kan rekommendera att köpa 2-dagars biljetter om solen vill skina.. Då man kan ströva fritt mellan sommar och vattenland så är det inga problem alls att få dagarna att rusa iväg..
Man kunde även köpa enbart inträde till vattenland, men det kändes inte riktigt värt pengarna.. Inträdet är inte gratis direkt.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se