Bekväm familjesemester med EuroCamp
Annons
Reseberättelse:

Bekväm familjesemester med EuroCamp

(Spanien, Costa Dorada, Tarragona, Camping)

Vår villavagn i kvällssken

Palmaveny

Gyllene strand

Hela familjen längtar tillbaka! Alla dessa lata, långa varma sommardagar. Slut ögonen och tänk er en tropisk trädgård, med ett utmärkt läge alldeles nära en gyllene sandstrand med högsta kvalitet på allt från restauranger till underhållning. Mysiga lekplatser för alla åldrar, skönt skuggade av skogspartier, och där det bjuds en stor friluftsteater som under högsäsong lockar med proffsiga shower. 

Tre mil söder om Tarragona ligger denna familjevänliga och välskötta camping, där huvuddelen ligger mellan havet, vägen och en järnväg. Playa Mont-Roig är indelad i olika områden för husvagnar, tält, husbilar och villavagnar. Allt omslutet av en frodig vegetation med breda avenyer och imponerande palmer. Säkerheten på campingen var hög, där ingen kom in eller ut utan giltiga pass.

Om man mot förmodan blir uttråkad av att ligga på playan, och föredrar att vara lite mer aktiv, kan man roa sig med ett dopp i en av de tre poolerna, spela tennis eller hyra cyklar. Det fanns också en rad spännande aktiviteter, såsom dykning, minigolf och tennis. Även gym, en supermarket och frisör. För dom yngre finns både barnklubb, minidisco och sportaktiviteter.

Vill man lämna campingen för en utflykt så ligger den fantastiska nöjesparken PortAventura två mil bort, för från stranden kan man se PortAventuras nya landmärke, Shambala, tyckas stiga upp ur havet. Föredrar man lite lugnare aktiviteter så har man dom andäktiga bergen en vindpust bort - den perfekta dagsutflykten för dig och din familj, med garanti på skönhet och hisnande vyer. 

Ska jag vara ärlig så har vår familj tidigare varit skeptiska till campingliv. I synnerhet med tanke på att utbudet av boende varit tunt och många gånger anskrämligt, och av den enkla anledningen att vi är bekävma. Frågan är då varför EuroCamp varit så dåliga på att marknadsföra sig mot svenska familjer. Kärlek vid första ögonkastet! Vi bokade, mer eller mindre på chans, en trerums Sunlight villavagn med två sovrum och en liten matsal. Nu ska sägas att vi knappt tillbringade någon tid inomhus, men desto mer tid på den stora, bekväma altanen. Det är faktiskt svårt att hitta något negativt med den här boendeformen. Helt och rent. Moderna faciliteter, nya fräscha sängar, air-condition och allt köksgeråd man någonsin kan tänkas behöva. T.o.m en klotgrill med grillverktyg tillhörande varje vagn. Men varför 20 äggkoppar och bara två vinglas, och varför så förbenat små toaletter? EuroCamps personal fanns alltid tillgängliga, och vi bodde alldeles nära deras reception som dom delade med KeyCamp. Här fanns också badleksaker, sällskapsspel, pingsracket m.m. att låna helt kostnadsfritt.

Ja, jag vet. Svenskar har sina husvagnar och stugor, men jag uppmanar alla att tänka nytt. För några tusenlappar får du ett bekvämt och lyxigt självhushåll - helt utan att du behöver betala en krona extra för underhåll och skötsel. Du blir fulltankad med nya influenser och får nya vänner för livet från hela Europa. EuroCamp finns på över 170 platser runt om i Europa och jag sticker ut hakan och påstår att om några år så är den här semesterformen den vanligaste hos svenska familjer. Åtminstone hoppas jag att allt fler väljer EuroCamp!

Playa Mont-Roig och EuroCamp ligger 12 mil från Barcelona och flygplatsen El Prat. Läs mer på EuroCamps hemsida http://www.eurocamp.se/index.cfm?fuseaction=campsites.resortOverview& ver=29& MasterCode=1319




.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se