Annons
Reseberättelse:

Tropikariet i Helsingborg oktober 2012

(Sverige , Skåne, Helsingborg, Tropikeriet)

En härlig höstdag när vår son fyllde 6 år hade vi planerat eftermiddagen på Tropikariet (familjen består även av pappa,mamma och storasyster 9 år) . Efter ca 1 timme i bil kom vi fram o hittade snabbt parkering, som var gratis!! Utifrån ser byggnade lite tråkig ut men så fort man kliver in möts man av intressanta saker. På prisskylten vid entren kryper det myror som sedan kryper vidare i rör genom byggnaden.

Väl inne så är det ett rymligt kapprum och toalett m skötrum.På golvet är det ritat pilar till dom olika skogarna och rummen och det står även information vad man bör tänka på innan man går in till de olika rummen. Mystiken börjar så fort man öppnar dörren till regnskogsnatten där det finns nattlevande djur så som fladdermöss,uggleapor mm. Musiken o dom lösa djuren skapar nästan en läskig känsla. Sedan kommer man in i Arfika där man kan krypa upp i ett glas och titta in till krokodilen. Spännande. Vidare in till Sydamerika lyckas vi se när grodorna blir matade med flugor. Stora ormar,giftiga fiskar mm samt ett häftigt spejartorn man kunde klättra upp i. I slutet kunde man se myrornas bo och deras gångar.  En våning upp fick vi komma till Madagaskar där Lemuerna var lösa. Där satt vi länge och tittade på dessa roliga djuren för att sedan utforska dinusarierna. Man fick gräva och putsa fram dinusarieben i en sandlåda. När vi  borstat av sanden begav vi oss in till kunskap o lekhörnan där vi byggde ihop människokroppens delar,kände på ormskinn,jämförde hur långt vi kunde hoppa,hur länge vi kunde  hålla andan och jämföra vår vikt m djurens. Här var vi en lång stund.

 Avslutningsvis gick vi ner till hajrevet och njöt av lugnet som rådde där. Avstressande att sitta och titta på alla vackra fiskar o hajarna. I " klapprummet" intill provade vi på att bli putsade av putsräkor i det tropiska vattnet för att sedan försöka sticka ner handen i Öresunds kalla vatten. Här hade vi också turen att träffa själva ägaren Magnus som matade djuren i det tropiska vattnet m bläckfisk. Han berättade att dom inom kort även skulle öppna den tredje dammen.

Nöjda och glada avslutade vi med fika på cafe´ Masai Mara där dom hade ett bra utbud och priser. Sedan slog vi oss ner och studera jättestora sköldpaddor och surrikaterna. Precis brevid låg deras mysiga shop m underbara saker.Här kostade sakerna allt från 5 kr till flera hundralappar, så där är något för alla prisklasser.

 Vi besökte Tropikariet en vardag och hade bra utrymme att röra oss och kunna läsa på alla bra faktaskyltar som finns vid djuren. Vi var där totalt ca 2,5 timme vilket kändes lagom. Barnen och vi  lärde oss mycket nytt och det sista vi lovade barnen när vi körde hem var att vi skulle komma tillbaka igen!Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se