Upptäck och upplev djuren i närbild
Annons
Reseberättelse:

Upptäck och upplev djuren i närbild

(Sverige, Skåne, Helsingborg, Tropikariet i Helsingborg)

Trötta familjen

Tur att glaset är där

1 meter ifrån

Så var vi då tillbaka redan 6 veckor efter det förra besöket. Nu hade vi fått biljetter och barnen var som eld & lågor att åter få titta på allt det roliga.

Att det är ett omtyckt resmål i semestertider förstår man när man kommer till den lilla parkeringen som dagen för vårt besök var full. Att det är många besökare är inget man märker av så mycket eftersom det är ett naturligt flöde där man går ”banan” och får se allt.

 

Givetvis började vi i källaren där vi tittade på de färgglada fiskarna som simmade i korallerna tillsammans med några hajar. Ett stort och imponerande akvarium som man kan sitta och titta ini under en lång tid. Därefter gick vi till de små bassängerna där man kan få känna på djuren. Det kittlar ganska häftigt när räkorna kommer fram och putsar en i handen.

 

Genom regnskogsnatten kändes det läskigt för barnen varför vi inte uppehöll oss här så länge.

Sedan bar det av för barnen som ville upptäcka och göra allt som de såg. Ibland var man tvungen att stoppa dem för att de skulle upptäcka djuren som satt bara någon meter från dem.

Närheten till djuren är genomgående i hela anläggningen och ger en härlig känsla av att man är mitt ibland dem, men det är nog de som väljer att vara mitt ibland oss.

 

När man kommit igenom alla djuren så kommer man till en hörna med aktiviteter som barnen tyckte var toppen. Svårt att slita dem härifrån, men när man lockade med glassen i cafeet så gick det bättre.

 

En i stora drag underbar förmiddag hade passerat när vi glada begav oss tillbaka till bilen för att åka hem. Givetvis var inte alla djuren framme och aktiva när vi var där, men det måste vara på deras villkor och man får helt enkelt komma tillbaka vid ett senare tillfälle och kanske få en annan upplevelse då.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se