Kolmårdens djurpark augusti 2011
Annons
Reseberättelse:

Kolmårdens djurpark augusti 2011

(Sverige, Kolmårdens djurpark)

Vår familj som vid tillfället bestod av två vuxna och ett barn på 3, 5 år besökte Kolmården i augusti 2011. Vi bokade paket med Ica-kortet vilket gav oss boende på Vildmarkshotellet två nätter och inträde till parken tre dagar. Med facit i hand tycker vi att antalet dagar var precis lagom, vi hann med allt vi ville och behövde inte stressa. Två av dagarna var ju resdagar och blev därmed halvdagar i parken. 

Vi tyckte alla att det var en fantastisk park! Det är fin miljö både för djur och människor och parken är indelad i olika teman vilket var trevligt. Parken är inte bara djur utan det finns även en del karuseller, elbilar, hinderbanor och liknande vilket innebar en bra variation. Vår familjs favoriter var nog safarilinbanan, Bamses värld, delfinshowen och rovfågelshowen. Vi hade bokat vip-biljetter till delfinshowen vilket visade sig vara guld värt. Denna show är verkligen höjdpunkten under vistelsen och med dessa biljetter fick vi en egen kö, som vi dessutom kom först i. Vår kö släpptes in först och vi fick därmed bästa möjliga platserna! Maten i parken är ok och det går även att ha med sig egen in. Tropikariet utanför parken kostar extra men var enligt oss värt ett besök. Här blev det närkontakt med småapor! 

Vi trivdes väldigt bra med att bo på Vildmarkshotellet vilket kanske inte är det billigaste alternativet.  En fördel var den egna entren till parken i nästan direkt anslutning till hotellet. Sedan innebar hotellet också nonstop underhållning vilket vi gillade. Sonen stortrivdes i minibion och i de olika lek- och spelrummen. Deras spa- och badavdelning var riktigt fin och vi spenderade en av kvällarna med att bada här. Under frukosten kom dessutom både lejon och tigrar och hälsade på vilket såklart uppskattades av dom små. Frukosten på hotellet var bra, deras familjebuffe på kvällen var vi däremot inte så förtjusta i. Det blev väldigt dyrt och smakade inte så mycket. Vi åt istället i parken innan stängning andra dagen. Hotellet har också en a la carte restaurang som vi aldrig provade.

Vi kommer definitivt att återvända när även dottern får ut något av besöket!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se