Vattenlandet i regn - testfamiljsuppdrag
Annons
Reseberättelse:

Vattenlandet i regn - testfamiljsuppdrag

(Sverige, Värmland, Sunne, Sunne Vattenland)

Vattenrutschkana med badvakt

Testfamiljen bestod av mig och dottern 10 år med jämnårig kompis.

Vi tog tåg och buss upp till Sunne Vattenland. Hållplats för både buss och tåg ligger alldeles bredvid vattenlandet. Det ösregnade och blev sedan mulet och uppehåll. Fördelen var att det var nästan folktomt och inga köer.

Dottern rapporterar: Det var jätteroligt. Vattenrutschkanorna såg rätt läskiga ut, men när kompisen övertygat att de skulle fixa att åka dem, så tyckte hon i efterhand att det var jättekul.

Roligast var Mammut, en lila stor vattenrutschkana. Bubblan, en stor kudde att klättra upp på och kana ner för, kom som nummer 2.

Mamma rapporterar: Det var hög säkerhet med många vakter som stod i bassängerna vid rutschkanornas slut.

Medan barnen åkte vattenrutschbanorna och klättrade på Mammuten låg jag i en uppvärmd bubbelpool under tak. Perfekt vuxennjutning då det regnade!

Stället är dyrt, är man en familj så är det tveksamt hur prisvärt det är, då inträde, åkband, skåpavgift, mat och dryck var dyrt.

Ett stort minus för att det på Sunne Vattenlands hemsida stod när säsongen började men inte när de stängde. Vi fick maila och fråga. När vi fick svar blev det panik att hinna dit någon av de resterande tre dagarna de hade öppet och försöka hitta den dag då det regnade minst. De har inte öppet hela sommarlovet! Stänger i mitten av augusti, förvånande nog. Värmland har många turister och sommarboende från Tyskland och Holland och de har sin semesterperiod i augusti och inte juli som vi i Sverige har industrisemester.

Sammanfattningsvis hade vi en bra och rolig dag i vattenlandet.

För de som funderar på att resa dit så passar resmålet bäst för barn 1-4 år i det lilla vattenlandet som är anpassat för dem och för äldre barn 8 uppåt som är vattenvana, ej höjdrädda och vågar åka de höga vattenrutschkanorna.

Gör en kombo och besök Rottneros park när ni ändå besöker Sunne. Det är en underbart vacker plats vid sjön Fryken, med stark berättar/sagotradition med exempelvis Selma Lagerlöf. Hennes hem Mårbacka ligger några kilometer från Vattenlandet och är även det värt ett besök om man är kultur/litteraturintresserad.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se