Annons
Reseberättelse:

Skansentripp med en 3-åring

(Sverige, Park, Stockholm, Skansen)

En mycket nöjd 3-åring testar karusellerna på Skansen

Skansen är ett alldeles perfekt ställe att besöka om man är en familj med småbarn. 
Där kan ni bland annat åka bergbanan upp till Gamla Stan och vandra omkring bland gamla hus och se lite hur det var förr i tiden. Bollnästorget erbjuder våfflor med glass och lite annat smått och gott, supermysig lantmiljö där man nästan snubblar över gässen. Perfekt att ta med en filt och picknick-korg och slå sig ner på en gräsplätt någonstans och bara njuta av omgivningen. Det finns även en del små fik som säljer god fika och ger en riktig "förr-i-tiden-känsla".
Man kan ströva omkring i parken och bland annat se björnar, oxar, vargar, sälar, älgar, uttrar, ugglor, getter, grisar och stöta på en och annan nyfiken ekorre.

2012 invigdes nya lill-skansen som är extra vänlig mot våra små med tunnlar och krypin där barnen kan leka, utforska och lära sig om djuren. Vår 3-åring hade svårt att slita sig från alla lekutrymmen som lill-skansken hade att erbjuda.

Vissa dagar bjuds det på musik på stora scenen, det var dock ingen tillställning den dagen som vi besökte skansen.
Vandrar man ner i parken finner man ett litet nöjesfält som har karuseller som passar perfekt för 3år och < .

Strax nedanför nöjesfältet finner du Akvariet, har du tur så kanske en liten Lemur kommer och hälsar på dig. För att komma in till själva Akvariet får man först passera igenom Lemurernas bo.
I själva akvariet bjuds det bland annat på apor, ormar, spindlar, råttor, exotiska fiskar, krokodiler, hajar, rockor och vid utgång erbjuds man klappa på en Tarantella eller en orm.

Jag älskar Skansen. Däremot så räcker inte ett besök om man vill hinna med allt.
Ta med en välfylld plånbok och vill du hinna med allt så fördela det på två besök, du finner inget nöje i att stressa dig igenom denna stora park.

Tips: Djuren i parken, Bollnästorget och lillskansken - en dag
Nöjesfältet, Akvariet och stora scenen - en annan dag

Det kan bli en dyr tripp, och entre biljetten är en väldigt liten den av summan.

Tar man dock med sig picknick och hoppar över att "testa så mycket aktiviteter som möjligt" som att testa nöjesfältet och gå in på Akvarium, så kan man komma undan billigt.

Skansen har så mycket att erbjuda så jag har säkert missat något i min berättelse. Men har du inte besökt skansen så rekommenderar jag det varmt, det ska du absolut göra om du har tid och befinner dig i Stockholm.

Jag kan känna att det var perfekt för mig som tycker att Gröna Lund var lite för tidigt för vår 3-åring. Detta uppskattades definitivt av samtliga i vår familj.

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se