Annons
Reseberättelse:

Testfamilj i Helsingfors del 4 av 5

(Finland, Helsingfors, Borgbacken, KATTILA och SEA LIFE HELSINKI)

Helsingfors: Fredagen den 10 maj

Frukost på Hotel Cumulus , gott och allt att välja bland. Mycket bra att det fanns en lekhörna så att barnen kunde vara där och vi vuxna avsluta med en extra kopp kaffe i lugn och ro.

Checkade ut och tog spårvagnen till Hotell HOLIDAY INN MESSUKESKUS. Ligger vid Helsinfors mässcentrum. Hela familjen tyckte att det kändes långt att åka. Spårvagnen stannade i alla fall utanför hotellet som var stort. Vid incheckning fick barnen en DVD i present, valet föll på Bamse. Vi hade 2 rum med dubbelsäng och ”connecting door” så det var jättefint. Rymligt och badkar. Jag frågade i receptionen om dom kunde bädda ut bäddsoffan i ena rummet, och då fick vi en egen säng till äldsta barnet.

Vi försökte sen hitta enklaste vägen till Borgbacken, där vi kl 13 skulle möta dom andra testfamiljerna på Restaurang Kattila. Vi hade fått dygnskort och kunde därför åka obegränsat med lokaltrafiken. Barn under 6 år åker gratis.

Jag tyckte det var lite svårt att hålla reda på vilken hållplats man skulle gå av på. Hållplatserna ligger ganska tätt, men namnen stämmer inte alltid överens med gatorna, och därför blev det en del extraturer fram och tillbaka. Stressigt om man har en tid att passa. Men kanske upplever finska turister Stockholms lokaltrafik likadant? Det är ju så lätt när man hittar…

Borgbacken blev familjens favorit i Helsingfors. Ett Tivoli med massor av åkattraktioner både för stora och små. Ett vackert pariserhjul med utsikt över hela tivolit och delar av stan. Slänggunga, tekoppar, flera olika hisnande berg-och dalbanor. Flygande vikingaskepp. Runda flottar som snurrar runt längs en vattenbana och nära vattenfall. Radiobilar, lustiga huset mm.

Ett stort plus för Borgbacken är att det är fri entre och att man har några karuseller för mindre barn som är gratis. Även familjer med mindre god ekonomi kan besöka tivolit och åka karusell och se uppträdanden! Annars kostar ett åkband 37 € för stor som liten. Man kan förnya det till nästa dag för 7 € om man gör det innan man går ut genom grindarna. Så här i maj var det inte så mycket folk så det var inga eller korta köer.

Lunch åt vi på KATTILA som bjuder på de bästa bitarna från världens kök. Vi fick vänta ganska länge på maten men den var mycket god och fint upplagd.

Klockan 15 hade turistbyrån ordnat en guidad tur för oss testfamiljer på SEA LIFE HELSINKI. Det ligger inne på tivoliområdet men där måste man betala entre.

Sea Life bjuder på en fascinerande undervattensresa genom världshaven. Bassänger och akvarium med hajar, sjöhästar, maneter och sköldpaddor samt alla andra tänkbara fiskar och vattendjur. Barnen fick klappa en sjöborre. Guiden berättade engagerat och det var fritt för frågor. Väl värt ett besök!

Resten av kvällen åkte vi karuseller på Borgbacken ända tills stängningsdags kl 21. Hann med glass och popcorn också. Sen blev det spårvagnen tillbaka till Mässcentrum och hotellet.
 

« Helsingfors: Torsdagen den 9 maj Helsingfors: Lördagen den 11 maj »

 

Av: ()

Annons
Populära erbjudanden
10% rabatt på hela sortimentet hos EkoLeko
Gratis mjukglass eller Fun Slush!
Fri entré för ett barn per familj på Djurs Sommerland
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Sunne Sommarland
Värmland
Kattegatcentret
Danmark
Järvsöbacken
Hälsingland
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies