Skara sommarland
Annons
Reseberättelse:

Skara sommarland

(sverige, västergötland, skara, Skara sommarland)

En solig dag i augusti, 2011, besökte vi Skara sommarland med våra 4 barn i åldrarna 5, 6, 7 och 8. 
Förväntningar var skyhöga och humöret på topp! Det första vi kunde konstatera var att det skulle ta mer än en dag för att hinna med alla attraktioner!
För att vara på den säkra sidan, med sol, så valde vi vattenlandet först.
Där finns det mesta, för både liten och stor. Flera olika sektioner med avgränsningar. Många fantasifulla rutschkanor, klätterställningar och forsar. Allt från Kottelagunen och Sagopoolerna till den lite tuffare Space Bowl, där du spolas ner i ett jätteavlopp. Den sistnämnda uppskattades mkt av pappan i familjen! Vad gäller Vågpoolen så vill vi utfärda en varning. Meterhöga vågor som lätt drar med barnen ut på djupt vatten!
Gott om ytor där vi kunde placera ut våra handdukar och picknickkorgen. Ett litet tips är just att packa med sig matsäck för det är dyrt att äta på restaurangerna! Ett annat tips är att ta Sommarlandståget runt parken. På så sätt får man en bra överblick på vad som erbjuds, samt att små, korta ben inte blir så trötta av allt promenerande...

Till kvällen tog vi in på Skara sommarlands camping. Där hyrde vi en enkel stuga med kokvrå och sängplatser. Ändå allt som vi behövde. Dusch och toalett fanns i ett närliggande servicehus.

Dag två var det så dags att sätta tänderna i Tivolit! Regnet öste ner och vi klädde oss i badshorts och regnponcho! Det finns ju inget dåligt väder, alltså tog vi oss igenom hela parken ändå. På vissa ställen blev det dock översvämningar vilket ledde till långa väntetider innan vattnet pumpats undan. Men ska man tänka positivt så ledde det dåliga vädret till hyfsade kötider till de flesta attraktionerna.
De äldsta pojkarna utnämnde Rodeo till sin favorit. En snurrig, fartfylld tjur som kan liknas vid virvelvinden. De två yngsta bosatte sig i Skepp O´hoj, en barnvänligare variant av vikingaskeppet. Däremellan hanns det med både Gocart och bergochdalbana till allas förtjusning. Mammans och pappans förtjusning slutade dock vid attraktionen Airboat. En karusell som går upp, ner och runt, runt, runt, runt och ännu mera runt när du sedan klivit ur den och då ska försöka gå därifrån. Picknicken satt ända upp i halsen. Barnen tjöt dock av glädje och ville åka igen, igen, igen och igen! För att maten skulle återvända till magen igen så tog vi oss vidare till vattenlandet för att se showen: Sky Pirates! En mkt uppskattad show med blöt, häftig akrobatik!

Efter dessa två, intensiva men mkt uppskattade, dagar så var det en trött familj som satte sig i bilen för att köra de 30 milen hem. Trots en heldag med regn så var alla nöjda och glada och vi kan varmt rekommendera andra familjer att åka dit! Vi gör gärna om det igen! 




Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se