Fredriksdals Museer och trädgårdar
Annons
Reseberättelse:

Fredriksdals Museer och trädgårdar

(Sverige, Skåne, Helsingborg, Fredriksdals Museer och trädgårdar)

I det

De hade väldigt konstiga tvättmaskiner förr, konstaterade vi i ett gammalt hus.

Vi fick se en fin utställning med rosor i alla färger och former. De luktade fantastiskt!

I Helsingborg ligger en jättemysig park med massor att se. Man har flyttat dit gamla hus från Helsingborgs centrum och på så vis byggt upp en liten by från förr. Där kan man gå in och titta i de gamla husen och se hur man hade det förr. Där finns butik, apotek, frisör mm.
Det finns också gamla gårdar som flyttats hit så man kan gå in och se hur folk levde förr.
Det utförs guidade visningar i teaterform med tidstypiska kläder och händelser. Det är spännande, framför allt för barnen.
Lite djur som hör till tiden för de gårdar som ligger i parken finns också. Däremot inga man fick klappa vilket kunde varit en extra bonus, framför allt som där finns getter som man får klappa på de flesta parker man besöker. Barnen ville gärna gå in och hälsa.

Man kunde njuta av vackra kryddträdgårdar och olika typer av landskap. Ett stort plus var att där förutom information om vilket träd man tittade på även stod information om trädet ifråga. T.ex. vad trädslaget kunde användas till, hur lång tid till det bar frukt eller hur det användes förr, kanske som husmorsknep.
Våra barn är 2 och 4 år. De hade en härlig dag, även om de uttalade en önskan om en lekplats, vilket inte fanns. De njöt av naturen och tyckte det var spännande med konstiga gamla hus även om de kanske inte idag förstod så mycket av det.

Jag tycker det är en fantastisk plats som absolut är ett nöje för hela familjen, inte tvunget ett "barnnöje" enbart som t.ex. ett lekland är.
Vill man njuta tillsammans och ha en skön dag så är detta absolut att rekommendera.
När vi gått ut från parken frågade vi barnen om de vill åka dit fler gånger. Svaret blev: Jaaa!!! Det tycker jag är ett bra betyg från två små barn som vandrat runt i parken i 5 h.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se