Universeum
Annons
Reseberättelse:

Universeum

(Sverige, Västa götaland, Göteborg, Universeum )

Häftiga fiskar

Familjen

Rid på dinos

Vi hade turen att bli testfamilj på Universeum vilket passade oss perfekt då vi ändå skulle neråt landet för att resa över till Legoland. Vi bestämde oss för att resa en dag tidigare och ha mycket tid på Universeum, vilket vi är glada för. 

Vi hade inga stora förväntningar, visste inte mycket om Universeum, men blev mäkta imponerade av utbudet och kvaliten. Vi spenderade 6 timmar där utan att  tröttna. 

Vi kom dit redan vid öppning kl 9 och då var det riktigt lugnt där. Vi hade alltså förköpta biljetter men jag fick uppfattningen om att biljettköp och kassor fungerade smidigt. 

Vi besökta alla områden, och fann stort nöje i alla. På taket får man möta stora dinosaurier och där deltog vi också i en lagom lång guidning. En mycket spännande del av universeum verkligen och härligt att också stå utomhus, som på en stor balkong. 

I huset fick barnen sedan bekanta sig med djur från världens alla hörn, spännande spindlar, stora hajar, fula fiskar, små kryp, apor som klättrar fritt, färggranna fåglar, ormar, sköldpaddor- alla mindre djur du kan tänka dig. Man kommer nära djuren och det uppskattades av barnen. 

Lekhörnan i källaren riktar sig till de minsta barnen, men våra barn, 6 och snart 8 år hade jättekul där nere också en stund. 

Många fräscha toaletter som var lätta att hitta. Många ställen att tvätta händerna. 

Det fanns också en spännande avdelning där man fick uppleva hur det är i rymden. Där fick barnen bland annat provsitta rymdtoaletten, se hur man sover i rymden mm

På samma våning kunde man också försöka lösa kriminalfall, en avdelning för lite större barn. 

En avdelning där man kan utmana sin kropp, tex med minnesövningar, klättra som en spindel, rida på en mekanisk häst. Där fanns också en chans att pyssla och måla. 

Butiken inne på Universeum är stor och har mycket mer än bara souvernirer, till ett skapligt pris. 

Vi både fikade och åt lunch. Buffen var helt okej, och till ett bra pris. Fikat var gott. Dock blev vi lite besvikna över att gå förbi två cafeer inne på universeum som inte öppnat än, utan info om när de skulle heller. inte ens personalen visste. Vi hade gärna tagit en kaffe med dinosaurierna för att slippa åka längst ner, gå utanför entren för kaffet. 

Absolut ett ställe att besöka i Göteborg!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se