Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Tivoli Köpenhamn

(Danmark, Köpenhamn, Tivoli i Köpenhamn)

Veteranbilarna

Odinexpressen åkte vi många gånger...

Demonen underifrån

Vår familj besökte Tivoli under en semesterresa i Danmark, en vardag mitt i veckan i juli. Vi var 3 vuxna och två åksugna tjejer på 3 och 8 år.

Vi kom till parken mellan 11 och 12 på förmiddagen och barnen kunde då åka efter att ha stått i kö endast några minuter. Den yngsta valde karuseller som "den lilla draken" eller "veteranbilar" medan den äldre tjejen gärna vill åka bergochdalbanor med lite fart på. Det finns en del olika längdgränser på de olika karusellerna och vår tjej som är strax under 130 cm lång kunde inte åka t.ex. Stjärntornet som är en typ av fritt fall, vilket gjorde henne lite besviken (längdgräns där är 132 cm).
Men det fanns ändå mycket roliga karuseller att välja på, både "Odinexpressen" och "Ruschbanan" var spännande bergochdalbanor med ordentligt med fart i. 

Efter att ha åkt i några timmar tog vi lunch på ett litet ställe lite vid sidan av, det fanns många matställen med olika typer av mat att välja på, allt från snabbmat till smörgåsar(smörrebröd), asiatiskt eller klassisk dagens rätt. Och såklart så fanns det gott om cafeställen eller kiosker med glass, belgiska våfflor, kaffe/iskaffe, karameller, sockervadd, popcorn m.m.

Efter kl 14 trillade det in mer folk i parken och då blev köerna längre och sittplatserna färre, då hade vi åkt en hel del och vi valde då ut vilka karuseller vi verkligen ville åka igen och köade då en stund för att få åka. 

Vi vuxna satte också vår förmåga på prov och åkte den största bergochdalbanan "Demonen" där namnet säger allt... För en som inte är någon åkfantast som jag så satt yrseln i hela eftermiddagen, ha ha... 

Över lag så är Tivoli en lummig och vacker park med åkattraktioner som passar alla åldrar. Vill man åka mycket med mindre barn som inte orkar köa så tror jag det bästa tipset är att komma redan när parken öppnar om man är där i högsäsong. 

Vi hade en jättetrevlig dag och barnen pratar fortfarande om besöket!

Av: ()

Hej! Du har väl inte missat tävlingen som ligger ute just nu? Visa »
Annons
 » Tävlingar just nu!
Två stugnätter i valfri stugtyp sommaren 2020
Vinn stugsemester på First Camp Kolmården!
Vinnarlistan »
Populära erbjudanden
20% rabatt på inträdet plus en biljett till Vertical Dropslide
90 DKK rabatt per entrébiljett på LEGO House
15% rabatt på barnkalas med Laserdome
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Romme Alpin
Dalarna
Kattegatcentret
Danmark
Kneippbyn Resort Visby
Gotland
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies