Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Tivoli

(Danmark, Själland, Köpenhamn, Tivoli)

Rutschebanen 100 år

Nautlius

Väldigt vackra omgivningar

Min familj, mamma, pappa och två döttrar 5 och 13 år hade lyxen att få vara testfamilj på Tivoli. Vi startade ifrån Skanör med buss till Hyllie och där tog vi tåget till Köpenhamn huvudbanegården. Tivoli ligger bara precis över gatan från hbanegården så att resa till Tivoli är fantastiskt lätt.

Väl inne på Tivoli möttes vi av den stora berg och dalbanan kallad Rutschebanan. Rutschebanan fyller 100 år nästa år. Trots sina hundra år är den väldigt rolig, kanske mer rolig än läskig vilket gör att alla i familjen kunde åka. Är man 5 år och ännu inte 120 cm lång måste man ha en ledsagare på minst 14 år med sig. det slutade med att vi åkte rutschebanen tre gånger i följd eftersom den gick hem hon 5 åringen.

Att promenera runt i Tivoli är verkligen en fröjd. Här är väldigt vackert med blommor av alla möjliga sorter såväl inhemska som tropiska. Det finns dammar med vackra fontäner och kvällstid är allt upplyst i vackra färger.
Tivoli är också känt för sina fantastiska restauranger fast är man en barnfamilj så föredrar man nog de lite enklare ställena. 

Vi satte oss i Chinatown och åt röd korv och efteråt en belgisk våffla. Det är absolut inte billigt i Tivoli men det är överkomligt i alla fall.
Karusellerna är väldigt varierande och passar i alla åldrar. Här finns en hel del hårresande karuseller som inte ens vår annars så modiga 13 åring vågade åka! Fritt fall, en loop -berg och dalbana, ett flygplan med halsbrytande konster.

Vi satsade på de lite mer "lugna" attraktionerna. En gigantisk bläckfisk, Nautilus, som barnen själv kunde styra. Jätterolig både för stor och liten! Jag tycker att Tivoli har något för alla åldrar.


De yngsta har sina karuseller som ibland är en kopia av de större fast då i en mycket snällare variant. Mellanbarnen har också väldigt många karuseller att välja mellan. Här kan man åka båtar på dammen eller ta en tur i lustiga huset eller ett flertal berg och dalbanor 

Tivoli bjuder också på ett flertal roliga lotterier och de har femkamp. vi kom inte hem med något pris men mellan åkturerna är det kul att spela. Man kan ju också spela på vinst varje gång och komma hem med något mindre om man vill! Jag rekommenderar er att inte åka under värsta turistsäsongen eftersom köerna till attraktionerna då kan bli väldigt långa.

Tivoli är världsberömt och drar varje år till sig väldigt mycket turister från hela världen och juli, augusti är där som mest turister!
Tivoli är något som varje barnfamilj någon gång borde åka till tycker vi!!

Av: ()

Hej! Du har väl inte missat tävlingen som ligger ute just nu? Visa »
Annons
 » Tävlingar just nu!
Två stugnätter i valfri stugtyp sommaren 2020
Vinn stugsemester på First Camp Kolmården!
Vinnarlistan »
Populära erbjudanden
15% rabatt på måndagar, tisdagar och söndagar på Gothenburg Escape Game
75 kr rabatt/bokning av minst 3 personer på 2,5 h klättring
2 för 1 tis-tors på leklandet och 50% på aktiviteter mån-tis
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Säfsen
Dalarna
High Chaparral
Småland
Blomsterparken på Jesperh...
Danmark
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies