En rolig och händelserik dag på Kneippbyn Resort Visby
Annons
Reseberättelse:

En rolig och händelserik dag på Kneippbyn Resort Visby

(Sverige, Gotland, Visby, Sommar- och vattenland på Kneippbyn Resort Visby)

Berg- och dalbana/masken

Sångstund

Lekpool-vattenland

Vi besökte Kneippbyn Resort i Visby där vi fick vara testfamilj för Barnsemester på sommar- och vattenlandet. Dagen började helt underbart med solsken och frukost ute på terassen till drömstugan som vi hyrde på Kneippbyns camping. Så fort vi kom in på sommarlandet hittade vi saker att göra. Vår 3-åring stortrivdes där! Storfavoriten hos honom var hoppborgarna. Vår ettåring tyckte också att hoppborgarna var spännande och skrattade högt när hon fick prova på att hoppa, även om mamma och pappa fick hålla i henne. Där kunde vi ha varit hur länge som helst. Elbilarna var också populära och där fick man gott om tid på sig att köra runt på uppritade vägbanor med vägskyltar, rondeller, bensinstationer mm. Det var som att köra runt på riktiga vägar. Vi åkte karusell och tåg med båda våra små, vilket de älskade och det var lagom nivå för dem. Det fanns också båtar av många olika slag och vi tog en lugn tur i roddbåtarna, vilket blev en bra paus under den intensiva dag som det blev. Pippihuset hade vår treåring inte tid att vara inne i eftersom det var så mycket annat som lockade. Men en snabbvisit blev det, eftersom mamma och pappa såklart ville titta in i orginalhuset från SVT:s filmer om Pippi Långstrump. Det fanns flera roliga lekplatser inne på sommarlandet som passade även för de lite yngre barnen. Utöver de attraktioner vi provade på med våra barn fanns det också mycket för lite äldre barn. Det var tydligt markerat med åldersgräns vid varje attraktion, vilket underlättade. Vi tog en välbehövlig paus mitt på dagen och åt våfflor på en av matställena inne på sommarlandet. Jättegott! Efter lunch var det dags för sångstund med Kling och Klang och Prussiluskan.  Vi trodde att det skulle bli populärt, men de spännande lekplatserna runtomkring lockade mer. Intresset väcktes först när Pippi kom förbi och sa hej och bjöd in alla barn till teater. Den hann vi dock inte med denna gång, då vi ville hinna med ett besök på vattenland också under dagen.

På vattenland fanns det jättefina lekpooler som passade för både ettåringen och treåringen med rutschkanor som var lagom för barnen. De hade också roligt bland sjörövarskeppen där det fanns en pool som var grund. Pappa tog tillfället i akt att prova på några åk i de lite längre rutschkanorna. Det fanns attraktioner som passade för de flesta. Det var dock ganska kallt i vattnet, så våra barn och även vi trivdes bäst i barnpoolerna där temperaturen var lite högre. Poolerna och de olika attraktionerna tog upp stor plats på området, så det kändes trångt med folk på området och det var svårt att hitta några lediga solstolar att ställa av sina grejer vid. Det var roligt och skönt att svalka av sig, men för oss blev det en kortare visit på vattenlandet. Därefter besökte vi sommarlandet en gång till och tog favoriterna i repris. Det var positivt att man kunde gå in och ut som man ville när man hade entrebandet på sig. Det underlättade för oss som barnfamilj att kunna gå därifrån och sova, ta en paus osv. Vi hade en rolig och händelserik dag på Kneippbyns sommar- och vattenland, som vi kommer att minnas länge.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se