Annons
Reseberättelse:

Tropikariet, en fin upplevelse!

(Sverige, Skåne, Helsingborg, Tropikariet)

Vi blev testfamilj på Tropikariet i Helsingborg. Vi är en familj på två vuxna och två barn 6, 10 år. Vi åkte dit en regning dag i början på sommaren 2013. Byggnaden ser oansenlig ut på utsidan men väl inne börjar det med bladskärarmyror vid entredisken :)

Man börjar i källaren, akvariet där det finns maneter, hajar och andra fiskar. I ett angränsande rum fanns "klappdammar" och där blev vi kvar lääänge. En kille i personalen berättade och svarade gärna på våra frågor om djuren! Han kunde massor och det var riktigt kul att han var så hjälpsam och informativ!

Sen går man vidare till andra våningsplan som var "regnskogsnatt" här är djuren fria med oss besökare, lite läskigt för både stora och små men så häftigt!

Vidare kommer man till "Madagaskar" där finns dvärgapor som springer lösa bland oss besökare, bladskärarmyrornas gång fortsätter här och leder fram till "boet". Sen finns det ormar, grodor och spindlar (dock instängda). Sista djuren vi träffar på är Lemurerna. De var sömniga när vi var där men har man tur slår de sig ner på någons axel :).

Efter ett varv bland djuren passade det bra med fika i cafeet och en liten titt på surikater och landsköldpaddor som underhöll oss när vi åt! De har även en fin shop med en massa fina djurgrejer till barnen.

Efter fikan blev det ett varv till och då fick vi även klappa en orm. Rekommenderar att man går två varv för annars är det lätt att man missar någon filur :)

Kan varmt rekommendera ett besök på tropikaret till alla som gillar djur!

En halvdag är lagom att vara där tyckte vi.

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se