Dalenium Science center - spänning för hela familjen!
Annons
Reseberättelse:

Dalenium Science center - spänning för hela familjen!

(Sverige, Stenstorp, Dalenium Science center)

Spännande att se hur kroppen ser ut inuti.

Gissa varifrån ljudet kommer.

Sjunk ner i en sacosäck och lär dig stjärntecknen på himlavalvet.

Mitt ute i ingenstans fann vi ett riktigt häftigt ställe. Ett hus fyllt av experiment för stora som små. Två vuxna och två barn på 6 respektive 8 år provade så mycket vi orkade under 1,5 h men vi hade egentligen behövt ännu lite mer tid. Vi slussade båtar i en minisluss, cyklade så det blev ström i både radio och lampa, lärde oss en hel massa om kroppen. Lyssnade varifrån ljud kom, pusslade ihop svåra pussel och trodde för en stund att vi medverkade i Mästarnas mästare! -) Som avslutning fick vi gå in i ett mörkt rum, sjunka ner i varsin saccosäck och under 20 minuter lära oss himmelens vanligaste stjärntecken och hur man hittar dem. Till bra pris är Dalenium ett utmärkt utflyktsmål för barn och vuxna och utanför fanns ett fik med bl a glass och en spännande butik om man vill köpa med sig något experiment eller leksak hem.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se