Testfamilj Boda Borg i Torpshammar
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Boda Borg i Torpshammar

(Sverige, Medelpad, Torpshammar, Inomhuslekland)

Pappa Anders och Gustav klurar på en utmaning

Ellen och pappa Anders försöker hålla balansen vid en av utmaningarna

Pappa Anders och Gustav försöker pricka rätt med en boll i en av utmaningarna

Vi åkte till Boda Borg i Torpshammar en mulen onsdag i juli. Med på resan var pappa Anders, mamma Isabell, Ellen 10 år och Gustav 8 år. Vi hade aldrig tidigare besökt någon Boda Borganläggning men hört mycket positivt så förväntningarna var höga.

Väl framme visade sig finnas en spännande och ganska vemodig historia kring lokalerna Boda Borg i Torpshammar men det var nog mest intressant för oss vuxna.

Vi möttes av en jättetrevlig tjej i receptionen som tog hand om alla besökare på bästa sätt. Hon visade, förklarade och hjälpte oss ibland när vi körde fast i något av rummen och hade en ängels tålamod då många av besökarna behövde hjälp emellanåt.

Vad är då Boda Borg? Enkelt förklarat kan man likna det vid "Fångarna på fortet". Man ska klara olika rum/celler/quests med varierande grad av svårighet samt typ av utmaning.  Man deltar i lag om 3-5 personer och kan sedan välja vilken svårighetsgrad man vill ha i rummet, vilket är toppen. Det finns mellan 2-5 utmaningar i varje quest (rum) och man får använda alla sina sinnen på olika sätt. För att klara en quest måste man klara samtliga utmaningar, vilket vi faktiskt bara lyckades med i ett enda rum. Inte helt ovanligt vid första besöket fick vi veta så vi kände oss riktigt nöjda med oss själva trots allt när vi vände hemåt igen.

Vid ett besök på Boda Borg bör minst en halv  dag avsättas. Det är stundtals tufft, både fysiskt och psykiskt, och man tänker så det knakar. Vi tyckte att det var ganska svårt, för att inte säga omöjligt, att klara utmaningarna emellanåt men vi hade stor nytta av att vara i olika åldrar, så avstå inte ett besök för att barnen känns för små, om de är runt 8-10 år som våra! Det vi "gamlingar" inte har koll på kan barnen visa sig veta massor om, vilket förstås är jättekul.



Boda Borg i Torpshammar är det första i sitt slag i hela världen vilket förstås känns lite unikt och roligt. Huset är gammalt och känns en aning slitet men allting fungerade utan några som helst problem och vi är nöjda med vårt besök. Kanske kan vi få ut ännu mer av ett besök när barnen är något äldre än nu. Många av besökarna var tonåringar/unga vuxna vilket gör Boda Borg till ett toppenställe att besöka när barnen börjar bli lite större, även om det fungerade med 8-10-åringar också.


Sammanfattningsvis hade vi en väldigt rolig, spännande, tuff och ganska krävande dag på Boda Borg i Torpshammar. Vi kommer absolut att återvända och kanske blir det ett besök på en annan Boda Borganläggning nästa gång då vi bor långt ifrån Torpshammar.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se