Havets hus
Annons
Reseberättelse:

Havets hus

(Sverige, Bohuslän, Lysekil, Havets Hus)

Ett av de högsta akvariumen

Sillstim - väldigt spännande tyckte framförallt ettåringen

Klappar sjöstjärna

Vi besökte Havets Hus i Lysekil som testfamilj bestående av två föräldrar och två barn, en ettåring och en fyraåring.

Vi lyckades tajma att det blev lite kö in precis när vi kom. Dock gick det ändå ganska fort att komma in. Det är - som vi läst tidigare - ganska trångt in genom entren om man har vagn, och då har vi ändå en hyfsat smidig sulky som inte tar så mycket plats.

När vi väl kom in vet vi inte vem som gick i gång mest på alla fiskarna i första stora akvariet - ettåringen eller fyraåringen!? De var exalterade båda två på sitt sätt.

Det var bitvis trångt när flera barn ville titta på samma akvarium, men för det mesta gick det ändå ganska smidigt för framförallt fyraåringen att ta sig fram och titta.

Eftersom vi själva bor på västkusten så blev det lite aha-upplevelser för fyraåringen att få se en del djur på nära håll som vi pratat om - eller som ett av favoritprogrammen "Fiska med Anders" nämnt.

Ettåringen gillade mest de stora akvarierna med stora fiskarna samt undervattenstunneln man kunde gå igenom. Även de små baby-plattfiskarna gjorde stor lycka när de rörde sig!

Fyraåringen gillade att få klappa en sjöborre och en sjöstjärna. Men även matningen av fiskarna fascinerade väldigt mycket och tunneln givetvis.

Det var ändå lätt att gå runt där med både vagn och barn, det är väldigt bra anpassat för rullstolar och barnvagnar, om än trångt om det var mer än en på vissa ställen.

Vi valde denna dag att ha med egen lunch, men ville kunna komma in igen till akvarierna. Eftersom vi hade ganska långt att åka hade vi behövt äta en bit in i besöket, men hittade inget bra ställe att äta på – möjligen hörsalen, men det kändes inte helt okej.

Vi gick upp till bistron och gick runt länge utan att se någon hänvisning till var man kunde äta medhavd mat inom Havets Hus då vi inte ville gå ut. Dock fick vi, när vi frågade, veta att det finns ett utrymme precis innan restaurangen där man kan äta medhavd mat och även värma i mikro om det behövdes! Vi hade önskat skyltar över var man kan äta medhavd mat eller åtminstone utpekat på någon av kartorna över Havets Hus.

Vi tycker att det var alldeles lagom och bra för våra barn och att det skulle passa en bit upp i åldrarna till. Fyraåringen var förträffligt nöjd efteråt och jag tror vi nog gick igenom tunneln säkert fyra eller fem gånger bara för att… :-)

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se