Annons
Reseberättelse:

Danmark är bra semestermål!

(Danmark, Den blå planet, Bakken, Glyptoteket, Oddsherred zoo, Själlands sommarland)

Vikingaskeppsmuseet i Roskilde

Tivoli Bakken

Ny Carlsbergs glyptotek

Vi trivs att semestra i Danmark, så detta var vårt tredje besök!

Vi hyrde en stuga en bit utanför Köpenhamn, mot Själlands udde. det gjorde att vi kunde njuta av landet och 500 m till havet, men samtidigt upptäcka sevärdheter och utflykter i Köpenhamn och andra delar av Själland.

Den blå planet var väldigt fint! Barnen tyckte det var väldigt kul att titta i alla montrar efter olika fiskar, kräftdjur och hajar.

Själlands sommarland var väldigt trevligt. Eftersom det var regnigt den dagen vi skulle dit, tog vi en tur allra längst ut på Själlands udde. Där kan vi rekommendera ett besök till butiken Kastanielys.
När regnet mattades av begav vi oss till Själlands sommarland. det var väldigt billigt för hela familjen efter 16:00. Å andra sidan hann vi då inte med vattenlandet. Vi fick koncentrera oss på alla åkattraktioner, hinderbana m.m. Men vi blev ganska blöta ändå på några av attraktionerna...

Oddsherreds zoo är ett litet, mysigt zoo på Själland. Vi var där vid öppning, men hade inga kontanter och de tog bara danska kort, så vi tog en tur till en bankomat och sen tog vi vägen förbi Dragholms slott. Det var inte så mycket att se där, så sen återvände vi till Oddsherred. Barnen älskade detta zoo och cafet var mysigt. Falkuppvisningen var ett uppskattat inslag!

Ny Carlsbergs glyptotek hade fina statyer och konstutställning och det var mystiskt med mumierna i källaren, men detta utflyktsmål hade vi kunnat vara utan.

Ripley´s believe it or not var spännade att besöka.

Vi som gillar vikingatiden tyckte verkligen att Vikingeskibsmuseet i  Roskilde var en höjdare! En jättefin utställning!

Bakken Tivoli var veckans höjdpunkt! Ett fantastiskt nöjesfält som svalde hur många besökare som helst. Minus var de trasiga åkbanden, det verkade vanligt att dessa plötsligt slutade fungera. De borde ha ett annat system. Anledningen till dessa band är att man bara får åka varje attraktion tio gånger (varför?!?!). Sluta med dessa och övergå till platsband. Bara för att tivolit är gammalt behöver inte organisationen vara det.

Efter en vecka på Själland var det många till utflyktsmål som vi inte hann med, så det är inte helt otroligt att vi gör om samma resa nästa sommar.

Av: ()

Hej! Du har väl inte missat tävlingen som ligger ute just nu? Visa »
Annons
 » Tävlingar just nu!
Två stugnätter i valfri stugtyp sommaren 2020
Vinn stugsemester på First Camp Kolmården!
Vinnarlistan »
Populära erbjudanden
50% rabatt på minigolf på Mälarhusens stugby
20% rabatt för hela familjen på Stinsen Sightseengtåg
75 kr rabatt/bokning av minst 3 personer på 2,5 h klättring
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Ramundberget
Härjedalen
Odense ZOO
Danmark
Sörsjöns Äventyrspark
Östergötland
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies