Annons
Reseberättelse:

Spännande i Sala Silvergruva

(Sverige, Västmanland, Sala, Sala Silvergruva)

Vaxdockan vid ingången till Gruvan

Drottning Christinas Schakt

En gruvsvit (som går att hyra)

I år har vi, familjen Larsson, figurerat som testfamilj i Sala Silvergruva. Familjen består av 2 barn, kille 9 år och tjej 7 år samt pappan och mamman. Vi valde att gå 2 guidade turer I Julkalenders Fotspår samt Stora Barnäventyret.

I Julkalenderns fotspår fick man se inspelningsplatser från 2012 års julkalender. De spelades in på de olika nivåerna i gruvan. Mycket spännande och effektfullt! Vissa gångar/orter var ej belysta så där fick barnen gå med ficklampor och vi vuxna fick bära levande facklor under vandringen. Fick även se hur en gruvsjö ser ut. Denna tur varade i ca 2 timmar.

Stora Barnäventyret var ett barnäventyr som rekommenderades från 8 år.
Man fick lära sig lite om bly och silver som brutits där, samt en inblick hur det var att arbeta i gruvan förr i tiden. En mycket informativ tur mao. Efter denna turen var det en spännande skattjakt! Även denna tur tog ca 2 timmar. Denna turen var inte lika kall som I Julkalenders Spår, eftersom man höll sig på de nivåer som inte var fullt så kalla.

Det bästa med denna resan var helt klart miljön. En otroligt häftig miljö! Dessutom var guiderna klädda i tidstypiska kläder vilket gjorde det hela lite mer "äkta". Guiderna var mycket proffsiga och pratade hela tiden direkt till barnen, vilket jag uppskattar då turerna är riktat till barnen och inte oss vuxna.

Det sämsta var att vi inte hade fått med oss tillräckligt med kläder. (vilket givetvis var vårt eget fel!) Vi trodde två tröjor och en långbyxa räckte, men en mössa, täckjacka och fingervantar hade funkat bra när man var nere på 155 meter och det bara är någon plusgrad.

För äldre äventyrslystna barn och vuxna (12 år och uppåt) hade man byggt en superhäftig höghöjdsbana!


Detta var faktiskt en av sommarens höjdpunkter. Barnen var mycket nöjda över turerna.Vi hade en toppendag i Sala och detta stället rekommenderas varmt (med varma kläder)!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se