Gröna lund och Sthlm hotell tips
Annons
Reseberättelse:

Gröna lund och Sthlm hotell tips

(Sverige, Stockholm, Gröna lund)

Vi är en familj på 2 vuxna med flickor på 12 och 14 år. En dag under sommaren var vi testfamilj på Gröna lund. Vi valde att gå dit på en måndag då vi hört att det är minst folk under början av veckan. Kom dit runt 11 tiden och stannade till ca 20. Men det var långa köer till alla karuseller med väntetider på 35-50 min gjorde att vi vuxna inte orkade köa för att åka så många. T kopparna och bläckfisken hade sällan så långa köer så de åkte både vi och flickorna några gånger. Vi vuxna gillade t kopparna mest för de var lagom snurrigt och passar alla åldrar. Flickorna åkte många olika karuseller men han långt ifrån alla. Vilda musen fick helt klart sämsta betyget då den rycker i kurvorna så man får ont i nacken.

Ett åk kostar mellan 1-4 kuponger (en kupong kostar 20.-), de flesta karuseller som passar vår ålder kostade 3 kuponger. åk band kostar 310,- och då får man åka så mycket man hinner under en hel dag. Entre tillkommer med 100.- för alla mellan 6-65 år. Spökhuset ingår inte i åkbandet utan kostar 40.- flickorna besökte den men tycke inte det var nån höjdare även fast de vart visst lite rädda där en stund.

 

Just dessa enorma köer är ett stort problem tycker vi, tänkte på småbarnen (ca 5år) som ska stå å köa så länge även till de mindre karusellerna, hur less måste de inte vara?

 

Spelade några spel, som kostar 5-25,- st, små barnen får liten vinst varje gång (inte dock våra). Även ett gott å blandat hjul där ett nummer kostar 5.- Där hade vi turen och vann en stor gott å blandat kartong. Flickorna vart mycket besvikna när de öppnade den enorma kartongen då man lätt tror att den är full i godis men det var bara 12 st ganska små påsar med gott å blandat i den.

 

Maten håller dock rimliga priser, vi delade på en stor pannpizza å 4 läsk för ca 130.-. Var alldeles lagom mycket med mat. Fanns även pizza & pankaks buffe för ca 70,- barn och 130 kr vuxen.

 

Flickorna köpte en lite slushi (sådan is läsk, i stor lång rolig burk med sugrör) för 54.- st, det var nog burken som kostade för mycket dricka rymdes inte i den. Fanns även större för ca 75.-

 

Det är lätt att ta sig till Gröna lund med tex spårvagn, som stannar alldeles utanför gröna lund och Skansen mitt emot.

 

Mysig utflykt och tiden går fort, det gör inget att det är mycket folk i parken men just köerna till karusellerna kändes jobbiga, de har dock på många karuseller skylt som visar ca väntetid.

 

Ett boende tips för dig som reser med barn och egen bil, är Scandic ARIADNE i Värta hamnen. Billigt boende, stora rum, lekrum å stora allmänna ytor och även gräsutomr utanför, en vanlig pizzeria med även annan god mat precis utanför även ica butik. Billig parkering och lätt att ta sig dit med bil. Ingen lyxhotell men mycket bra för den summan. Bussen till stan går utanför hotellet ca var 10 min. (till tunnelbanan är det ca 600 m). Roligt att se silja båtarna komma i hamnen morgon å kväll.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se