Testfamilj Kneippbyn sommaren 2013
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Kneippbyn sommaren 2013

(Sverige, Gotland, Visby, Kneippbyn)

Sångstund med Pippi

Pippi teater

Badlandet

Både vuxna och barn hade sett fram emot ett besök på Kneippbyn. Redan hemma hade vi skrivit ut kartan över parken och tittat på allt roligt vi skulle få uppleva. Det var en dag i juli, solen tittade fram mellan molnen och tempraturen låg på ca 20 grader. Vi parkerade utanför vid 10:00 på morgonen fulla av förväntningar.  När vi kom fram till entren var det bara en familj framför oss, ingen kö, skönt när man har 2 barn, 2 och 4 år, fulla av energi.

Vi började dagen vid den stora studslimpan, och fortsatte sedan ner till radiobilarna. Bredvid radiobilarna fanns även den lilla berg- och dalbanan, dessa 2 blev helt klart favoriter hos vår stora kille på 4 år. Vi fortsatte vidare i parken och testade att åka roddbåt, klättra runt i Pippis piratskepp och hoppa hoppborg.  Vi hade en riktigt rolig förmiddag och det kändes som vår 4-åring var alldeles lagom gammal för att kunna testa nästan allt som fanns.  Även vår 2-åring kunde testa det mesta och tyckte det var superkul.

Vi var med vid Pippis sångstund och tittade på eftermiddagen även på Pippi teatern och så klart besökte vi Villa Villekulla. ”Toppen” var barnens betyg. Vi vuxna tyckte skådespelarna gjorde en riktigt bra insats.

Lunch hade vi tagit med oss och åt vid en av alla de trevliga matplatserna som fanns i parken. Det fanns även matställen i parken men dessa testade vi aldrig men priserna såg överkomliga ut och det såg inte ut att vara några långa köer.

En toppendag och trots att det var en dag i juli upplevde vi aldrig att det var mycket folk eller långa köer. Det var skönt att allting ingick så barnen kunde åka hur mycket de ville.  Kartan var inte riktigt uppdaterad, vissa saker hade försvunnit och några kommit till.

Vi avslutade dagen med ett besök på badparken.  Det var lie för kallt i luften för att någon av oss skulle vilja ta på badkläderna men vi bytte om allihop och testade badattraktionerna för de minsta. Vår känsla var att badlandet kanske vänder sig lite mer till större barn, vattnet var kallt och efter 30 minuter ville vi alla gå och klä på oss igen.

Vi skulle nog säga att parken passar bäst för barn mellan 3-7 år och badlandet för 6-12 år.  Vi rekommenderar absolut ett besök på Kneippbyn om ni besöker Gotland!

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se