Universeum, kan absolut rekommenderas!
Annons
Reseberättelse:

Universeum, kan absolut rekommenderas!

(Sverige, Bohuslän, Göteborg, Universeum)

Vi hade turen att få bli en av Barnsemesters testfamiljer och uppdraget vi fick var Universeum! Vi åkte dit en dag i juli och kanske tack vare det vackra vädret slapp vi trängas med en massa andra?! Även om det var folk där kunde man lätt komma till de olika sakerna. Barnen tyckte det var toppen med alla saker som fanns på deras nivå, enkelt och tillgängligt för alla!


Vi tog hissen upp till översta våningen där vi fick följa vattnets väg genom Sverige. Inte det roligaste ämnet om du frågar mig, men allt var väldigt fint gjort och det var faktiskt riktigt lärorikt att gå runt där.

Sen hamnade vi i Akvariehallen! Precis när vi kom hit skulle de börja leka "Gissa snoppen" och vi ville självklart vara med : ) Två engagerade guider berättade om de olika "snopparna" som vi fick se och det gissades hejvilt! Överallt på Universeum satt det tv-monitorer som berättade om just vad som skulle hända under dagen, alltifrån dinosaurie-vandring till haj-guidning! Mycket trevligt!!


I akvariehallen kunde vi ha varit hur länge som helst! Stora akvarier, från golv till tak, där små som stora roade sig länge.  De dödliga skönheterna var sådär lagom läskiga tyckte våra barn. Den minste som är 4 år ville inte gå in i det mörka Undergången, men precis utanför fanns det ju en massa andra saker att titta på så det gjorde inget.


Dinosaurieutställningen gick våra barn ganska snabbt förbi, till min förvåning. de var nog inte tillräckligt läskiga utan barnen tyckte de såg ut som leksaker.....men de hade kul när de grävde efter ben och ägg i utgrävningsdelen!

Sen gick vi ut i regnskogen! och det kändes verkligen som en regnskog, fuktigt och varmt. Tyvärr såg vi inte så mycket i regnskogen för barnen ville snabbt ut på nästa avdelningen, där det handlade om rymden och "krimlab"! Polishörnan var jätteuppskattad och bara att få sitta i polisbilen var ett stort äventyr! Höjdare var också att försöka gå utan att nudda lasern och att prova på att förvränga rösten!

Här någon gång började plötsligt krafterna tryta. När vi kom ner till där barnen fick prova naturens superkrafter ville den äldste bara gå vidare. Då hade vi varit på Universeum i tre timmar! Han orkade inte ta in mer information men när vi gick ner i "källaren" till Jobbis piggnade de båda till igen! Här fanns det plats för att äta medhavd fika, värma barnmat och toaletter. Ett jättebra avslut på en mycket bra dag!




Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se