Annons
Reseberättelse:

Vi fick chansen att gästa Tivoli i Köpenhamn!

(Danmark, Köpenhamn, Tivoli Köpenhamn)

Lek vid vattnet

Demonen

På väg hem

 

Vi en familj på fyra fick chansen att vara testfamilj på Tivoli i Köpenhamn

En dag i juli månad satte vi oss på tåget mot Danmark, det är ju bara så smidigt att ta direkttåg från Stockholm till Köpenhamn utan några byten och billigt var det dessutom!

 

Några dagar i Köpenhamn med en dag på Tivoli väntade, alla var förväntansfulla!!

 

Nästa morgon vid öppning klockan 11 var vi där!! Tivolit ligger fantastiskt bra till då det ligger precis intill Centralstationen och de centrala delarna av Köpenhamn. Solen sken och väl inne på området vart vi glatt överaskade att det var så vackra omgivningar! Mysiga, gröna oaser väldigt lummigt med färgglada blommor, sjöar och fontäner! Det var lätt glömma bort att man var mitt i hjärtat av storstaden Köpenhamn. Dessutom traskade påfågel omkring på området.

 

Tivoli erbjuder allt som en nöjespark skall erbjuda det finns många attraktioner som är anpassade för barn i alla åldrar: Demonen, Gyllene tornet och Vertigo utmanar de stora och många karuseller för de mindre barnen. Min 9 åring har varit jätteorolig över att han inte skulle få åka någon av de "roliga" åkattraktioner då han inte passerat 140 cm men på Tivoli var uppdelningen 120, 132 och 140 cm, vilket passade sonen perfekt då han precis passerat 132 cm!! För honom var favoriten Demonen.

 

När det gäller mat så fanns den en uppsjö med matställen att välja mellan. Man kan också ta med egen matsäck vilket kan vara rätt skönt för plånboken! Inte heller något problem att hitta en toalett eller en glasskiosk.

 

Trots att vi var där mitt i juli månad så upplevde vi inte att det var så mycket folk där att man behövde köa så länge till attraktionerna. Vid 14 tiden strömmade det till med mer folk och då blev köerna lite mer besvärande.

 

I stort en väldigt trevlig nöjespark!

 

Av: ()

Hej! Du har väl inte missat tävlingen som ligger ute just nu? Visa »
Annons
 » Tävlingar just nu!
Två stugnätter i valfri stugtyp sommaren 2020
Vinn stugsemester på First Camp Kolmården!
Vinnarlistan »
Populära erbjudanden
Gratis logi och frukostbuffé för barn under 18 år
20% rabatt måndag - torsdag på Prison Island Västerås
15% rabatt på måndagar, tisdagar och söndagar på Gothenburg Escape Game
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Branäs
Värmland
Givskud Zoo
Danmark
Blomsterparken på Jesperh...
Danmark
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies