Annons
Reseberättelse:

Äventyr på Dalslands aktiviteter

(Sverige , Dalsland, Dalslands Aktiviteter)

Alla fick prova styra skutan

Inne i matkåtan

nä, inget bling bling denna gång

Vi skulle få åka på sommarens äventyr, Dalslands aktiviteter. En varm sommar dag i juli packade vi oss i bilen och styrde mot Dalsland. Redan på väg dit var vi supernöjda då vi insåg vilken tur vi har med vädret eftersom vi kommer att tillbringa det mesta av det närmste dygnet utomhus.

 

När vi kom fram möttes vi en väldigt trevlig personal. Trots att det blivit fel på bokningen och vi kom 1 dag för tidigt så löste de det. Vi blev inkvarterade i vår kåta med lite instruktioner och en hink med lite överlevnadssaker i. Det låg alldeles vid en sjö så det första vi gjorde var att hoppa i roddbåten och ta en tur. Senare fick vi maten levererad från restaurangen Steneby gryta. Mycket god mat. Med tanke på det fina vädret vi hade borde vi sitta ute, men vi valde att sitta inne i den häftiga storkåtan som fungerade som en ”matsal”.

Grillplatserna var väldigt fina, man kan välja mellan att vid fint väder tillaga maten under bar himmel eller vid regn så kan man hålla till under tak. Efter maten så blev det dags att pröva fiskelyckan som uteblev, men en härlig kväll och barnen glada och nöjda så blev det till slut dags att dra oss tillbaka till vårt ”rum” där vi hade lite mys med öppen eld och lite marshmallows grillning.

I kåtan fick vi ligga på renfällar eller granris. Det man bör ha i åtanke är att renfällarna fäller en hel del ifall man är superallergisk.

Vaknade härligt utvilade lagom till att frukosten blev levererad till oss som var en super frukost med kaffe, fil, mjölk, juice, flingor, ägg, mackor, ost och skinka mm. Vi visste inte riktigt var vi skulle börja. Efter frukosten var det sedan tid för att bege oss till Ziplinan där vår son bestämde startordningen och vem blev först om inte pappa, med bultande hjärta och svaga knän stod vi där i det ca: 8 meter höga starttornet och tvekade men efter att ha samlat mod till mig så kastade jag mig ut för att överösas av en otrolig känsla av frihet, 600 meter lång resa av ren njutning. Det som gjorde mig mest stolt var att efter mig kom vår höjdrädde son (9 år) glidande över skogen med ett jätteleende på läpparna, det vi ville göra var att springa tillbaka till starten för att göra det igen. Vi får väl komma tillbaka nästa år så kanske även dottern 6 år vågar på sig ziplinan.

Efter Ziplinan var det dags för Jättegungan ännu en härlig upplevelse att få pendla genom skogen på en 9 meter lång pendel, här gjorde vår 5 åriga dotter sin entre och gungade helt själv denna monstergunga. När detta var avklarat så var det lunch, så vi gick till restaurangen för att avnjuta en riktigt väl tilltagen och god älgburgare, rekommenderas. Efter lunchen ville vi på att prova på att vaska guld nere i älven. Men det var ju inte bara att springa ner och börja. Först fick vi en lektion i guldvaskning. Med stora planer för allt guld vi skulle hitta traskade vi iväg.  Vi blev faktiskt rika, på ännu en härlig omgivning.

Vill man uppleva naturen och en annorlunda semester så är Dalslands aktiviteter givet. Här finns det olika aktiveter att välja mellan så det passar de flesta. För vår del som en ”storstadsfamilj” blev det också en aha upplevelse. Speciellt för barnen som aldrig varit på ett utedass, de har heller aldrig sovit i tält. Något som vi föräldrar gjort som barn är inte alls lika självklart för våra barn. Mer spartanskt och mer natur kommer det definitivt att bli på flera av våra semestrar framöver. Tack Dalslands aktiviteter för sommarens höjdpunkt…

Av: ()

Annons
Populära erbjudanden
Alla barn som köper åkband får en glass + rabatt på barnmenyn
Fri entré för ett barn per familj på Hagadal sim- och sporthall
Fri entré för ett barn per familj på Djurs Sommerland
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Skistar Vemdalen
Härjedalen
Furuviksparken
Gästrikland
Djurs Sommerland
Danmark
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se