Annons
Reseberättelse:

Torekällberget

(Sverige, Sörmland, Södetälje, Torekällberget)

Har ni vägarna förbi Stockholm och Södertälje ska ni svänga förbi Torekällberget. Kanske för en välbehövlig mat-paus eller för en heldag.
 
Bättre än skansken tycker jag och min son -speciellt om man har små barn. Här kan barnen springa fritt och titta på djuren. Min son tycker bäst om grisarna och kaninerna. Barnen får kela med de nyfödda getterna och det finns ponny-ridning för hästfantasterna (20kr).
 
Eftersom Torekällberget ligger utanför Sthlm-city så är det inte lika mycket folk som på Skansen och man slipper som förälder oroa sig för att barnen kommer bort. Samtidigt har du den idylliska miljön, med gamla byggnader -liten höskulle som barnen kan hoppa i etc.
 
Är du hungrig finns två caféer varav det mindre är något billigare men har väl tilltagna portioner och smakar ypperligt. För den med lite bättre ekonomi eller som vill ha lagad mat kan man besöka värdshuset (annars är det ju inte långt till S:tälje centrum där det finns ett stort urval restauranger att välja på -men inte samma mysiga miljö).
 
Har du med dig egen matsäck finns fina grönområden med bord och bänkar. Eller gör som de flesta andra barnfamiljer -bred ut en filt och slå dig ner i gräset.
 
Toaletter och skötbord finns och de är städade och fräscha.
 
Så ett perfekt utflyktsmål för den med små barn!

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se