Annons
Reseberättelse:

Ett äventyr i grannlandet Danmark

(Danmark, Nimtofte, Köpenhamn, Djurs Sommerland, Tivoli)

Sköter man sig inte..... ;)

En liten tur på Djungelsafari

Här känner man sig liten bredvid världen längsta man

Till barnens stora förtjusning fick vi möjligheten att genom Barnsemester ha en underbar dag på Djurs Sommerland.

Denna härliga nöjespark med så mycket att erbjuda för både de mindre och de lite större barnen och inte att förglömma oss vuxna. Här kan man både vara aktiv själv och låta sig roas av åkattraktioner och njuta av bad och god mat.

När vi planerade resan bestämde vi oss för att köra hela vägen, från Ramdala (utanför Karlskrona) till Nimtofte, och inte ta båten via Varberg-Grenå. Vi packade bilen på självaste nationaldagen och begav oss mot Danmark. Planerna var att göra en liten minisemester av resan, när vi nu skulle köra så långt. Detta för att ta det i mindre etapper och på det viset minska tiden i bilen.


Första stoppet
På självaste nationaldagen gav vi oss efter allt planerade slutligen av. Vår första anhalt blev Köpenhamn. Vi checkade in på ett trevligt lägenhetshotell i de centrala delarna och begav oss ut i vimlet. Målet – Tivoli naturligtvis. Denna gamla anrika nöjespark inklämd på en liten yta mitt i det pulserande Köpenhamn. Våra tjejer, som älskar allt vad karuseller och berg-o-dalbanor, heter kastade sig med liv och lust ut i vimlet. Vi hade fullt upp med att hinna med ). Det var lagom att stanna till här och ”lufta” oss en stund.


Andra stoppet
Efter en god hotellfrukost gav vi oss vidare på vår färd. Vi planerade att ta oss till Odense. En liten härlig stad, som kanske lätt glöms bort, men som bl a erbjuder H C Andersen Hus. Ett museum över denna författare som föddes här och som har skrivit så många fantastiska historier. För den inte så kulturellt intresserade finns där även ett enormt shoppingcenter, där det går lätt att tappa bort sig. Vi roade oss både bland det kulturella och det kommersiella och stupade trötta i säng spända över dagen som skulle komma. Dagen då vi äntligen skulle till Djurs Sommerland!!


Slutmålet
Barnen vaknade tidigt spända av förväntan och vi gav oss iväg för att vara på plats när det öppnade.

Redan när man kommer fram känner man hur välorganiserat det är. Mängder av bilar lotsas snabbt och smidigt in till lediga parkeringar och det är dags att lägga på minnet vid vilket djur man har parkerat. Tack och lov är inte raderna så långa, utan man kan ändå upptäcka sin bil relativt lätt om man mot förmodan glömt bort var man har parkerat. J

Härifrån är det en bit att gå till själva huvudentren. Det som är väldigt smidigt är att redan vid parkeringsplatsen kan man hyra dragkärror att sätta mindre barn i och lägga all sin packning  i och dra vidare.

Mat
Många har egen mat med sig. Det finns underbara platser att sitta och ha picknick på inne på området eller olika matalternativ för de som väljer detta. På flera platser tänder personalen grillar, så att man kan laga till sig något gott om man har gjort det valet. Det finns också flera restauranger som erbjuder glutenfria alternativ. Något som vi alltid lägger märke till då den äldsta dottern i familjen har haft dessa problem.

Värde för pengarna
Som familj tycker vi det är fantastiskt smidigt att bara betala en gång. På Djurs betalar man för allt direkt vid entren. Sedan kan man bara rikta in sig på att ha roligt hela dagen. Här finns så många olika saker som passar för de allra minsta och uppåt. Var beredd på att ha badkläder med om du åker när det är varmt så att ni kan gå in och bada och svalka av er en stund Ett fantastiskt badland med det mesta som man kan önska, vattenrutschbanor, vågmaskiner, klätterställningar – ja allt möjligt. Möjligen kan det finnas lite mer att önska av själva omklädningsrummen.

Det som vi som familj uppskattar med Djurs Sommerland är den otroliga variation av saker det finns att göra och åka oavsett i vilken ålder man är. Detta tror jag är mycket tack vare indelning i olika områden döpta efter t ex pirater, vikingar, western, litteputt osv. Det fantastiska är att som familj kan alla ha roligt. Inte bara de som tycker om karuseller. Här kan du vaska guld, skjuta luftgevär, klättra, köra vattencykel, vanlig familjecykel, blåsa såpbubblor, studsa…. Jag skulle kunna hålla på hur länge som helst, men det är bättre att åka dit och uppleva det på plats.

Naturligvis måste vinnaren koras i familjen när det gäller minigolfen också. En härlig bana som ligger fantastiskt fint är värd att prova.

Även hundar går att ta med sig eftersom allt är utomhus. Lite varstans i parken finns skålar med vatten till våra fyrfota vänner.

Tänk på att åker du vattenattraktionerna så kan man bli väääldigt blöt, men under den varmare årstiden torkar man snabbt. Annars kan det vara lämpligt att ha något ombyte med.

Vi var bara en dag på Djurs Sommerland, men där finns så mycket att göra att om man har tid och vill lösa entre för två dagar istället för en.

Hemresan
På vägen hem tog vi en tur via Köpenhamn, åt lite gott och gick en liten tur på Ströget. Vi passade även på att titta lite på Guinness World of Records och funderade på hur små vi egentligen är :)

Av: ()

Hej! Du har väl inte missat tävlingen som ligger ute just nu? Visa »
Annons
 » Tävlingar just nu!
Två stugnätter i valfri stugtyp sommaren 2020
Vinn stugsemester på First Camp Kolmården!
Vinnarlistan »
Populära erbjudanden
Gratis mjukglass eller Fun Slush!
Fri entré för ett barn per familj på Aalborg Zoo
Upp till 300:- rabatt per person på Happydays.nu
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
LEGOLAND® Billund
Danmark
Lalandia Rødby
Danmark
Leksand Sommarland
Dalarna
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies