Underbara Junibacken!
Annons
Reseberättelse:

Underbara Junibacken!

(Sverige, Stockholm, Junibacken)

Man blir trött av allt roligt.

Framåt alla krigare!

Nöjd efter en fantastisk dag!

En dag i början av juli var det dags. Bilen hade anlänt Stockholm dagen innan och nu var det tidig förmiddag och äntligen dags att ta bussen från Hotellet ut till Djurgården för att gå på Junibacken. Förväntningarna i 4 åringens kropp var tydligt märkbar och det var svårt att sitta still i den varma bussen när något så roligt väntade.

Väl framme var kön ganska lång men möjligheterna till ”fiske” i den lilla bäcken som rann utanför och allt annat som fanns att titta på gjorde det lättare att vänta för båda barnen. Väl inne fick man armband och biljett till sagotåget, jackan låstes in och sedan var det bara att börja.

Pippis hus besöktes flitigt under dagen, vi lekte med Mamma Mu, var i Jan Lööfs underbara värld och vi tittade på flera fantastiska teatrar som barnen älskade. Både Pettsson och Findus var väldigt bra och även Sagan om det röda äpplet var fantastisk. När det sedan var vår tur att åka Sagotåget gick vi först in i ”förrummet” som var en succe. 1-åringen älskade det stora flygplanet och de små husen som var uppbyggda där inne. Sagotåget blev sedan nästan dagens höjdpunkt. Där fick man se flera av Astrid Lindgrens sagor uppbyggda i miniatyrmiljöer. En massa detaljer fanns att titta på och samtidigt fick man höra Astrids röst berätta om alla figurerna. Jätte kul tyckte vi alla!

God lunch åt vi på Junibackens restaurang som passade både stora och små och efter besöket var avklarat åt vi mumsig glass utanför i Junibackens egen glasskiosk.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se