Annons
Reseberättelse:

Spännande turer i Sala silvergruva

(Sverige, Västmanland, Sala, Sala Silvergruva)

Vår familj har varit testfamilj i Sala Silvergruva. Familjen består av 2 barn, två pojkar i åldern 4 och 8 samt två föräldrar. Vi valde att gå 2 guidade turer, Lilla barnäventyret samt Stora barnäventyret.

 

Minstingen och jag (mamma) gick lilla barnäventyret. Vi fick en liten introduktion i hur det var att arbeta i gruvan. Guiden var otroligt bra på att berätta så att alla barn satt stilla och lyssnade. Sedan fick vi en kortare rundtur i gruvan, via en hel del trappor så kom vi ner till 26 meter. Väldigt spännande och lite skrämmande tyckte fyraåringen.

Äldsta pojken och pappan gick stora barnäventyret. Där var det också en guide som berättade lite om gruvbrytning och hur det var att jobba och leva med gruvan. Sedan fick de gå ner till 60 m. Alla fick låna varsin ficklampa och på ett ställe fick de släcka alla ficklampor, lite skrämande men häftigt och MÖRKT enligt åttaåringen.

 

Även för vuxna var båda turerna både spännande och intressanta.

 

Efter barnäventyren blev det en skattjakt (ovan jord) med en otrolig skatt på slutet!

Guiderna har tidstypiska kläder vilket ger ett genuint intryck. Guiderna var otroligt proffsiga och pedagogiska med barnen.

Vi var där på sommaren men det blir bra kallt nere i gruvgångarna så varma (och oömma) kläder rekommenderas. Tänk på att ha rejäla skor på fötterna för det är blött och halt där nere.

 

Har man tid rekommenderar vi att ta en picknick i omgivningarna för miljön är fantastisk.

Vi åker gärna tillbaks!

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se