Roligt lekhus för de mindre barnen
Annons
Reseberättelse:

Roligt lekhus för de mindre barnen

(Sverige, Stockholm, Junibacken)

Pippis hus

Pippis hus

Lilla gubben

Vi är en familj med två vuxna och två flickor som är 4 och 6 år gamla.

 

En varm julidag kom vi till junibacken strax innan öppning. Fick stå i kö ca 10 min för att komma in. De första intrycken är; fint och välgjort men litet och trångt!

 

Först kommer man till ett lekrum där det finns massor att undersöka för barnen. Både Astrid Lindgren-karaktärer och andra välkända figurer finns att hitta.

 

Sedan stiger man på Sagotåget som tar en genom Astrid Lindgrens värld uppbyggd av dockor. Det är mysigt att lyssna på Astrids röst som guidar en igenom resan. Vissa delar tyckte barnen var läskiga (tex bröderna lejonhjärta och draken).

 

Efter sagoresan kommer man till ett rum med Pippis hus och lilla gubben där barnen lekte en lång stund. Rummet har stora glaspartier med utsikt över vattnet och båtarna.

 

Efter att ha gått igenom den ovanligt fint inredda restaurangen kom vi till ett annat välgjort lekrum med karaktärer som nog främst vänder sig till lite större barn (tex Lasse-Majas detektivbyrå). Här var det så trångt att vi snabbt lämnade rummet.

 

Det sista rummet var butiken/bokhandeln där vi handlade flera fina barnböcker innan vi åkte ifrån Junibacken.

 

Allt som allt tog besöket max två timmar. Junibacken är ett ovanligt välgjort lekhus som dock är ganska litet och trångt och priset lite väl tilltaget (skulle ha kostat 540 kr för oss som familj om vi inte varit testfamilj). Perfekt för barn runt femårsåldern.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se