Annons
Reseberättelse:

En härlig dag på Kreativum

(Sverige, Karlshamn, Kreativum)

Testa ett äkta stridsflygplan

Orkar du lyfta dig själv?

EkoDriving

En liten mulen dag i slutet av juni åkte vi som testfamilj till Kreativum i Karlshamn. Vi - det är en 6 åring, en 9 åring och en 10 årig kompis samt vi föräldrar. 

Ett helt hus fyllt med experiment där barnen FÅR trycka, pilla, känna och undersöka kan inte bli annat än lyckat. Till varje utställning och experiment finns korta texter som både är lättlästa och enkla att förstå. Det enda som krävs är att barnen påminns om att läsa texterna ibland för att förstå vad det är de håller på med. Alla vi hade en riktigt rolig dag tillsammans. Kreativum passar alla från 6 år och uppåt. Mindre barn har säkert också roligt där, men kan man inte läsa så missar man en hel del och förstår inte heller alltid hur man ska göra. Vår 6 åring sa själv att det var tur att han kan läsa annars hade han inte vetat hur han skulle ha gjort. 

Experimenten är allt från klassiska synvillor till interaktiva spel där du till exempel ska bilda ozon. Ett tips för att de interaktiva spelen ska fungera bra är att inte ha blåa kläder på sig. Äldsta sonen hade blå tshirt på sig och i handbollsspelet gick en del bollar gick rakt genom magen på honom. 

Under dagen annordnar personalen olika teman där alla som vill får vara med. Kan vara att tillverka ditt eget papper, experimentera med färg osv. Och all personal vi träffade var väldigt trevliga, hjälpsamma och kunniga. Det märktes att de gillar sitt jobb och tycker det är kul vilket i sin tur ger glada besökare. 

Kreativums café är väldigt litet med ett utbud därefter, vilket kan bli besvärligt om det finns matallergi i familjen. Så för vår familj blev det bara att vi köpte glass där och sedan åt vår medhavda matsäck. Tips är att ta med egen matsäck, för det finns massor av ställen att äta på. Allt från en matsal med micro till söta bord i skuggan utomhus. 

Utemiljön är väldigt vacker och såklart även den rolig. Den bjuder på allt från en åltrappa till stridsflygplan. 

Vi har tidigare varit på Tom Tits i Södertälje som är dubbelt så stort, men trots det får Kreativum minst lika bra betyg som Tom Tits. De har lika roliga experiment (flera exakt samma) och faktiskt ännu vackrare miljö. Vi alla ger Kreativum 9 av 10 i betyg. Det första kompisen sa till resten av sin familj när han kom hem var att "vi måste åka dit så jag kan visa er allt kul". Vi kommer definitivt att åka dit igen.

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se