Utflykt till Havets Hus (testfamilj)
Annons
Reseberättelse:

Utflykt till Havets Hus (testfamilj)

(Sverige, Lysekil, Havets Hus)

i tunneln

uteserveringen, utifrån.

Jag och min fyra-åriga (snart fem) åkte till Havets Hus över dagen. Min dotter visste inte riktigt vad hon skulle förvänta sig även om jag hade försökt beskriva platsen och vad man gör där för henne innan. Jag själv har varit där ett antal gånger tidigare med min skolklass, då var jag nog runt åtta-nio år och tyckte att det var jättehäftigt. 

Min dotter däremot var inte särskilt fascinerad. Vi gick runt i alla rum och kikade i alla akvarium, men hon ville snabbt vidare och stannade inte till något längre på något ställe. Jag tänkte att i "akvarie-tunneln" där skulle hon bli förtjust och så vidare, men hon rörde knappt en min...jag frågade vad hon tyckte och hon svarade att det var så svårt att se allting där nedifrån golvet, så jag bar henne i stället. 

Överlag tycker jag själv att Havets Hus är intressant och att man lär sig en hel del av de informationsskyltar som finns vid varje "station" men mycket är förmodligen svårt för en 4-åring att förstå. Vi hade ingen guide utan gick runt själva, och det kanske bidrog till att vi kände oss lite vilsna, för det kändes lite som en labyrint. 

Klappa sjögurkor kunde man göra, men det var hon inte sugen på. Men jag såg att det var andra barn i hennes ålder som tyckte att det var jätteroligt, så den aktiviteten var det inget fel på i sig.

Själva Havets Hus tog inte så lång tid att ta sig igenom, men just den dagen vi var där var det ganska mycket folk och trångt. Det var även svårt att se på vissa ställen eftersom det är ganska mörkt. Man får inte heller ta bilder med blixten på, vilket är fullt förståeligt, men resulterade i ganska dåligt bilder...

Souvenirbutiken är riktigt rolig och det finns allt ifrån handdukar, prydnader och leksaker till gosedjur, så gott som allt med havstema. Cafeterian är också väldigt trevlig med en stor uteservering med utsikt över havet. Utanför anläggningen finns även en roligt lekplats med pirat-tema (som dottern gillade mycket) och mini-golf som man kunde köpa till inträdesbiljetten. 

Sammanfattningsvis så skulle jag nog vänta några år till innan vi besöker Havets Hus igen, men vi kommer att besöka det igen. 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se