Testfamilj Sörsjöns äventyrspark juli 2014
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Sörsjöns äventyrspark juli 2014

(Sverige, Norrköping, Sörsjöns äventyrspark)

Zipline sjön kittlar ordentligt i magen

Sköna bad

Matsäckspaus

Sörsjöns äventyrspark passade vår familj perfekt. Vi gillar fysiska utmaningar och ingen av oss är höjdrädd (åtminstone inte så mycket). 

Vi var på väg från släkten i Stockholm/Uppsala och det passade bra med ett stopp på den långa resvägen till Skåne. Vi hyrde en campingstuga på Sörsjöns camping. Det var billigt, men vi förstod också varför när vi kom fram. Det var enkla hus med två våningssängar. Det fanns inte vatten inomhus, inte ens en vask. Enkelheten var vi iofs beredda på, men däremot inte att det skulle vara ostädat, trasiga lampor och fullt med getingar både i och utanför huset (visade sig att det var ett getingbo under altantaket). Inte heller fanns något kvarlämnat, som det ofta gör i den typen av stugor, inte ens lite salt. Kändes nästa som de plockat undan allt för att få sälja lite dyra varor i sin campingbutik.

När vi installerat oss och fått hjälp att försöka jaga bort getingar, så gick vi ner till Sörsjön och badade. Där fanns både gräsmatta, grusstrand och en brygga, som barnen gillade att hoppa från. 

Efter en natts sömn och packande av matsäck, lämnade vi stugan och gav oss ner till äventyrsparken (intill badplatsen). Vi förstod inte om campingen och äventyrsparken hör ihop eller ej, men de ligger alldeles intill varandra. Personalen på äventyrsparken var dock mycket trevligare och mer tillmötesgående än personalen på campingen. Vi hade bokat startid direkt då parken öppnade kl 11 och vi togs emot av ett par unga killar och tjejer, som hjälpte oss att hitta rätt utrustning. En av instruktörerna gav oss en ordentlig genomgång, både av utrustningen och de olika nivåerna på banorna. Det fanns gula, gröna, blåa, röda och svarta banor. De gula banorna var enklast och anpassade för mindre barn. Därefter ökade både svårighetsgraden och höjden på banorna och de svarta var de mest avancerade. Instruktören lät oss köra en testbana för att vi själva skulle lära oss att fästa karbinerna och klättra säkert. Vi fick också testa en låg zipline, så vi skulle få kläm på hur vi skulle fästa rullblocken i vajern, var vi skulle placera händerna och hur vi skulle sitta rätt i selen. Barnen förstod snabbt hur de skulle göra. 

Vår 6-åriga dotter höll sig till de gula banorna. Hon hade fullt upp med dem hela dagen. Sonen (10 år) gillar utmaningar och bäst nivå för honom var de gröna och blå banorna. Han provade även en av de röda, men där hade han ibland svårt att nå upp till vajern när han skulle fästa rullblocket. Det blev också lite otäckt vid en lian från ett träd till ett annat på hög höjd. Det tyckte både sonen och jag, mest för att vi var rädda att slå emot stammen. Däremot den röda zipline banan över sjön (375 m) gillade han skarpt och åkte två gånger. Det gjorde även vi vuxna, men 6-åringen tyckte det såg alldeles för läskigt ut. 

Vi höll igång och klättrade ända till kl 16 och dagen gick väldigt fort. Vi hann inte ens med hälften av alla banorna. De hade öppet till kl. 17 och som testfamilj fick vi hålla på hela dagen om vi ville. Men vid 16 var vi rätt trötta och skulle ju dessutom köra hela vägen hem till Skåne. Ett dopp i sjön hann vi dock med och det var fantastiskt skönt efter en tuff och svettig utmaning.

Att tänka på: 
I vanliga fall får man bara klättra 2,5 timme för 350 kr. Det skulle ha känts väldigt kort. 
Bra med oömma träningskläder och ha bra skor (man blir riktigt svettig).
Ta med matsäck eller se till att ha ätit ordentligt innan ni startar (campingen har restaurang, men det är en bit därifrån). Vid äventyrsparken fanns en grillplats, som man säkert också kan få använda. 
Vid badplatsen finns bara ett enkelt utedass. Att gå upp till campingens reception/restaurang, där vanliga toaletter finns, tar en liten stund.

Vi skulle gärna återvända till Sörsjöns äventyrspark och rekommenderar verkligen ett besök. Barnen tyckte det var roligare än tivoli.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se