Knuthenborg Safaripark
Annons
Reseberättelse:

Knuthenborg Safaripark

(Danmark, Lolland, Knuthenborg Safaripark)

Vi fick möjligheten att åka till Knuthenborg Safaripark i södra Danmark.

Parken ligger på Lolland och sträcker sig över en stor yta. Man åker bil mellan olika områden som är indelad i olika världsdelar med tillhörande djur. Vid entrén får man en karta och därefter kan man själv bestämma vad man vill se och i vilken ordning.

Det finns en stor lekplats med vattenlekplats, lekborg, Tarzanstig, linbana, hoppkudde, timmerflottar och gungor. Nytt för i år var även Congo splash liknande Lisebergs Flumride. Dock var våra barn för små för att få åka den. Lekplatsen passar enligt min mening barn mellan två och tolv år.

Det finns en restaurang och en massa glasskiosker men även rik möjlighet för att avnjuta egen medhavd mat på massor av picknickbord.

Vi åkte dit en dag i slutet av juli 2014, det var 30 grader varmt och skönt att hålla sig i skuggan och barnen på 3 och 5 år fick under dagen svalka sig på vattenlekplatsen. Värmen gjorde att man verkligen kände sig som att vi kommit till Afrika och körde runt på savannen. En massa djur strosade runt om de långtsamtkörande eller stillastående bilarna. Vi såg giraffer, noshörningar, zebror, strutsar, antiloper och bisonoxar. Det var en häftig känsla att sitta så nära dem men ändå omgiven av bilens säkerhet.

Vid ap-stoppet åkte vi en kort runda i ett specialbyggt släp bakom en traktor. Barnen fick apgodis som de petade ut i foderrännor till aporna. Aporna var snabbt uppe och klättrade på släpet och vi fick se dem i närbild. Man gick även in i en inhägnad del och kunde se småapor i "frihet". Det kändes generellt som om djuren var i frihet eftersom de alla hade väldigt mycket plats att röra sig på. Det kändes som ett bra ställe för djuren att leva på och inte alls som ett vanligt, trångt zoo.

De flesta djur fick inte vidröras men för de som ville fanns det möjlighet att gå in till getterna och klappa dem. Det var uppskattat av vår tjej medan pojken inte vågade.

Vi var inne i en inhägnad vargskog och en lejonskog. Här körde bilarna in genom slussar så att djuren inte ska kunna komma ut. Eftersom det var en varm dag var det inte mycket action men vi såg några vargar och tre lejon.

Man körde runt i bilen och märkte att man kom från ett område till ett annat eftersom det fanns galler i marken och snubbeltrådar som förhindrade att djuren flyttade sig från ett område till ett annat. Vi fattade dock inte alltid vad det var för djur vi letade efter eller vad de djuren vi såg hette. Man fick ett häfte vid entrén med alla djuren men det hade varit bra med en skylt vid ingången till varje område så man visste vilka djur man såg.

När vi trodde att besöket var slut och vi skulle köra ut såg vi att en massa bilar stod parkerade längs med vägen. Hästar, kameler och kossor rörde sig runt och det gavs möjlighet till lite närkontakt. Vår dotter blev kompis med en kamel och hästarna så överst på hennes nya önskelista över husdjur blev just häst och kamel. :-) det kommer dock inte att ske.. Det blev en mysig avslutning på en lyckad dag.

Vårt besök varade från 10.30-18.30. Vi kände att vi kunde ta det lugnt och ta god tid på oss för att se allt så jag tycker man ska räkna med att vara där en heldag och inte bara några timmar.

Vi kan helt klart rekommendera Knuthenborg och både barn och vuxna har behållning av besöket. Dock var det inte helt runt hörnet från Sverige och wow-effekten kände vi var där denna gången men inte att det fanns så mycket att göra och se att vi kommer tillbaka år efter år. Vi kommer nog besöka stället igen men väntar 3-4 år till nästa gång.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se