Toppendag för hela familjen!
Annons
Reseberättelse:

Toppendag för hela familjen!

(Sverige, Borås, Borås djurpark)

Lejonen

Hästhage

Lek i apburen

Vi hade en toppendag på Borås djurpark i somras!!   Vi har gått en del på Kolmårdens djurpark tidigare, och ja, Kolmården är nordens största av en anledning!! Men jag måste nog säga att jag uppskattar Borås djurpark mer!   Borås djurpark är mer barnvänligt och bättre för äldre på så sätt att det är inga stora uppförsbackar eller nedförsbackar (som på Kolmårdens djurpark) så man blir inte trött.   Djuren löser av varandra på ett smidigt o nära sätt så det blir ingen ”dötid” då man behöver gå mellan djuren.   Man kommer nära djuren och får se många djur! När vi var där såg vi alla djuren vilket inte är vanligt när man är på tex Kolmårdens djurpark.   Vi fick se flera av djuren få mat!!! Aporna, lejonen fick vi se få mat plus att flera av djuren hade mat inne i hagarna som vi också fick se äta.   Dom flesta djuren av aktiva under vårat besök, det var nog bara älgarna som inte rörde på sej.   Dom har ponnyridning för en billig peng också vilket uppskattades mycket av våran tjej!!! Lekplatser hade dom också  som är perfekt anpassade till barn i alla åldrar!   En grej som var bra men som vi inte viste om innan var att dom har grillstugor som man kan ta med egen mat och grilla! Det var mysigt att se dom som hade med sej eget och satt där. Annars finns det några restauranger att välja på, inte så många dock. Men vi hittade en tacobuffe uppe vid björnarna som var oki.   Det fanns små suvenirbutiker lite var stans också där barnen fick var sin leksak!!   Det kan vara lite svårt med parkeringsplatser, och under högsäsong kostar parkeringen också.   När vi var där var parkeringen full så vi fick ställa oss utanför området, där var det gratis och vi fick närmare till ingången än dom bilarna som stod längst bort inne på området J så det gjorde oss ingenting.   Vi kan rekommendera Borås djurpark till alla barnfamiljer, även om man har barnvagnar att dra på lr om man inte har en hel dag att gå på eller om man vill slippa dödströtta o gnälliga barn efter att ha gått en massa så är detta ett toppen alternativ!!!!!   Vi kommer garanterat åka tillbaka dit nästa sommar!!!!!    

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se