Annons
Reseberättelse:

Tekniska museet

(Sverige, Stockholm, Tekniska museet)

Modelljärnvägen har massor av små fina detaljer

Sprängning pågår

Tekniska museet Vi började med att gå ner i Gruvan, spännande och lite skrämmande för sexåringarna. Det var intressant och begripligt även för dem, då vi kunde dra paralleller till Sala silvergruva där vi varit tidigare. På ett ställe i utställningen kunde man prova att spränga, vilket barnen tyckte vara kul (fast man kunde bli lite rädd)   Vi gick vidare till Leklabbet där vi stannade länge. Hävstänger, valvbyggen, doftorgel och trampflygplan m.m. var helt rätt för både 6- och 10-åringar.   Sedan var det lunchdags, så vi provade restaurangen. Maten var ok och prisnivån som den brukar vara, (ett antal rätter att välja mellan för 95:-, någon lite dyrare rätt och 3 olika barnrätter för 40-50:-) dock betedde sig personalen lite underligt, de verkade stressade och irriterade.   Utställningen 100 innovationer lockade inte barnen. Det var inte många saker där som direkt fångade deras intressen även om vi vuxna tyckte att utställningen verkade vara fin. Det virtuella obduktionsbordet var dock intressant.   10-åringen uppskattade mest Game on - utställningen och museibutiken (fast tyckte att allt i butiken var för dyrt).   Spelet om energin innehöll kul och pedagogiska modeller som alla i familjen kunde intressera sig för och aktivera sig i. Modelljärnvägen var rolig att titta på en stund, tyckte barnen.   Ena 6-åringen tyckte att "allt" på museet var bäst.  Båda 6-åringarna fastnade länge i lekrummet/byggrummet vid Christoffer Polhemutställningen, där man kunde bygga med trämeccano, gummitegelstenar i miniatyr m.m.   6 år känns som en lägsta ålder för att ha behållning av Tekniska museet men visst finns där guldkorn även för så unga barn. 10-åringen hittade mycket som var intressant och lätttillgängligt.   Saker som var trasiga/saknades (förekom i de flesta utställningar) drar ned betyget på museet som helhet.    

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se