Testfamilj 2014
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj 2014

(Sverige, Stenstorp, Västergötland, Dalenium science center)

Dalenium science center är uppkallat efter uppfinnaren Gustav Dalen som bl.a uppfann AGA-spisen och var den som kom på hur man kan släcka ljuset i en fyr på dagtid. Ljus, fyrar, hav, vatten är väl representerade på Dalenium. Det finns klurigheter, experiment, byggmaterial och en hel del kul fakta. Ytan kanske inte är så stor men rymmer mycket, tre timmar senare var vi förvånade att tiden gått så fort och att vi ändå hade hunnit med allt som vi ville. Hela familjen, 3 barn i åldrarna 7, 12 och 13 + 2 vuxna hade nöje av att experimentera, lösa klurigheter, tävla mot varandra (ex. sänka skepp) och ta till oss fakta. På ett lekfullt sätt lärde vi oss en hel del om ljus, ljud, syn, hörsel, kroppen, sjöfart, vatten, luft m.m. Vi har varit på flera liknande ställen både i Sverige och i Danmark, Belgien, Tyskland, Holland och Frankrike och även om Dalenium inte tillhör de största och "häftigaste" ställena så står det sig väl i konkurrensen. Är ni i närheten så åk dit! 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se