Testfamilj Skånes djurpark
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Skånes djurpark

(, Skånes Djurpark)

Uttermatning

Sälmatning

Leonard med Tornfalken

Vi besökte Skånes djurpark en dag i juli.

Det var en ganska varm dag. Så våra farhågor var att djuren skulle hålla sig sovande i skuggan. Men så fel vi hade .

Vi är en familj bestående av Mamma Ylva, Pappa Robban, Tiger 12, Leonard 9, Luna 7 och Vega 19 månader.

Skånes djurpark ligger i Höör. Det var mycket välskyltat och lätt att hitta dit.

 

Första intrycket.

Personalen hade ett trevligt bemötande men inte riktigt koll på aktiviteterna.

Vi hade dagen innan skickat ett mejl om att prova trädklättring. Bilderna på detta såg mycket lovande ut. Men när vi fick se vart klättringen skulle äga rum i verkligheten så blev vi rätt besvikna och bestämde vi oss för att begära pengarna tillbaka. Vilket inte var några problem alls. För 95:-/pers så kunde vi göra roligare saker. Så det är inget vi rekommenderar.

 

Matställe

Det fanns ett matställe som heter Björnberget. Det kostade 95:- för vuxen att äta och lite mindre för barn. Det blir för dyrt för en storfamilj som vår. Det skulle kosta runt 500-600 kr att äta för oss. Så vi prövade faktiskt inte.

Men däremot så köpte vi en mycket god slusch som svalkade i värmen.

Lite Glass och kaffe gick också ner. Det var helt överkomliga priser på sådant.

Vi hade med oss mat och valde ett ställe precis intill björnhägnet, att äta på.

 

Skånes djurpark har en hemsida.

Där kan man enkelt se hur dagens schema ser ut.

Man kan också se vilka aktiviteter man kan välja att köpa till.

På Djurparken går det att välja till specialbesök hos djuren. Man kan betala för att få gå in till tvättbjörnarna och fjällrävarna. Priset gäller för 1-3 personer, som behövde föranmälas. För vår stora familj hade det blivit dubbla kostnaden.

Det skulle ha blivit 600 :- för oss. Det funkade inte. Men vi såg en familj som fick följa med in och mata fjällrävarna. De såg mycket nöjda ut.

Men allt står som sagt väldigt tydligt beskrivet på en mycket bra hemsida. Vi rekommenderar att man i god tid rekognoserar där innan man åker.

 

Bästa tipset

För att kunna se djuren så bra som möjligt så rekommenderas att följa turen för matning.

Skånes djurpark är den parken som jag har varit på där man bäst får chansen att komma riktigt nära djuren.

 Under matningen kunde man följa två underbara djurskötare och en praktikant, som berättade tydlig och lagom komplicerad information om djuren.

Det som fastnade bäst hos oss var Rovfågelsshowen. Vi fick den här dagen bekanta oss med två fåglar, en tornfalk och en pilgrimsfalk. Fåglarna flyger fritt omkring, stundtals precis över våra huvuden.

Barnen fick frågan om de ville pröva på att hålla tornfalken på armen. Vår 9 åring nappade direkt och fick ett minne för livet.

Vi hade också lite tur att vi råkade vara på rätt plats och fick se utter matningen. Sällan man kommer uttrar så nära.

 

Miljön

Det finns en mindre Vattenrutschbana i parken, Men eftersom vi inte visste att denna fanns så hade vi inte badkläder med oss. Men för 40:-/person, så kunde man åka så mycket man ville.

 

Det vi saknade var tydligare skyltar om vart djuren fanns. Vi fick en karta. Men den var inte jättetydlig.

En liten lekplats med kanin tema, en hinderbana, som skulle behöva piggas upp lite, lite backar. Men det är sammantaget en härlig miljö.

Vi hade hört att det skulle vara misskött. Men så upplevde vi inte det. Det saknades djur på några ställen. Några stånd var inte öppna. Men vad vi fick veta så har parken nya ägare. Så vi har höga förhoppningar på en park som utstrålar liv nästa gång vi kommer dit. För det kan vi absolut tänka oss att göra.

Bara man gillar djur så spelar åldern inte någon roll.

 

Hälsningar från Familjen Stenqvist.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se