Testfamilj på Maserhallen, Aqua Nova
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Maserhallen, Aqua Nova

(Sverige, Borlänge, Maserhallen, Aqua Nova äventysbad)

Sonen i Pirat poolen

Vi blev utvalda som testfamilj för Maserhallen, Aqua Nova äventyrsbadet i Borlänge. Familjen består av mamma, pappa, dotter 9 år och sonen 4,5 år. Vi åkte till badet en lördag på jullovet. Det fanns gott om parkering utanför badet, så det var inga problem att hitta parkering. Man måste ha en egen hänglås till skåpen i omklänningsrummet, vilket vi läst om innan, annars kan man köpa det i badkassan. Det fanns gott om skåpen i omklänningsrummen, stora speglar och uttag för hårtork. I duschrummet fanns det många duschar, men bara med handdusch, så det var inte helt lätt att tvätta sonens hår, då man fick lyfta honom upp mot duschen. Man gick ner en trappa till badet. Först kommer man till längdbassängen och sedan måste man ha en armband för badet för att komma vidare till äventysbadet. Det fanns hyllor där man kunde lägga sin handduk medans man badar. Ett litet område för små barnen, med pirater, delfiner och en liten ruschkana, där sonen trivdes en kort stund. I stora delen kunde man simma rund under broarna och där kan man även simma ut sommartid. Emellanåt började en stor lampa blinka och det började tjuta, vilket var tecken på att vågorna skulle komma igång. Det var roligt att ha en flytleksak och flyta med i vågorna, men man måste ha bra simkunskap för att orka det utan några hjälpmedel då bassängen är djup. Dottern gillade klätterväggen, som hon testade flera gånger och blev riktigt duktig. Även strömmen testade vi hela familjen, då barnen under 10 år fick inte åka utan vuxen. Strömmen var riktigt häftig, och man hamnade under vatten ävem som vuxen. Det finns 3 rutchkanor, men barnen hade ålder inne bara till Magic Eye, där man fick åka med ringar, madrasser eller utan någonting. Detta blev barnens favorit och vi gick upp många gånger. Ingen av oss vuxna gillar för övrigt vattenrutchkanor, så vi kunde inte testa de övriga, men de såg att vara häftiga och passar som sagt till äldre barnen. Det finns även en större bubbelpool med varmt vatten, därifrån man hade bra överblick över barnpoolen. Då dottern simtränar ville hon ta några simtag i 25 metersbassängen och hoppa på trampolinen. I den delen av hallen finns även restaurangen med vanlig snabbmat, hamburgare, korv, pannkakor men även dagens lunch. Vanliga priser 60-90:- portion, men rätt så små portioner. För övrigt finns även platser där man får äta sin medhav av mat. Vi tillbringade ca 3 timmar som totalt i badet, sen var våra barn nöjda och vi vuxna med. Helt godkänd bad för några timmars badande.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se