Testfamilj i Köpenhamn
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj i Köpenhamn

(Danmark, Köpenhamn, Ripleys Belive it or not, HC Andersen, Guinness World Record och The Mystic Exploratorie)

Testfamilj på Ripleys Belive it or not, HC Andersen Eventyrshuset, Guinness World Record Museum och The Mystic Exploratorie i Köpenhamn.

 

En solig sommardag åkte jag tillsammans med min son 11 år, hans kusin, 9 och min syster till Köpenhamn för en spännande dag på fyra olika attraktioner. Då vi bor i Helsingborg är det lätt och smidigt att ta färjan över till Helsingör och sedan tåget till Köpenhamn. För två vuxna och två barn köper man billigast en duobiljett t o r direkt i Helsingborg.

Vi började med Ripleys och innan vi ens lämnat entrén så hade pojkarna fastnat för ”Whack a mole” (där man ska slå en mullvad som poppar upp ur ett hål innan den försvinner igen) och tyckte hela stället jättebra redan. Där fanns väldigt mycket att titta på och de kunde ta till sig utav det mesta utan att ens läsa informationen. Förutom ”Whack a mole” så var de krympa huvudena bäst däremot så var tortyrredskapen nog inte så trevliga och fick sämst betyg av grabbarna (kanske var det lite för otäckt-något de dock aldrig skulle erkänna).

Vi gick sedan över till HC Andersen men tyvärr uppskattades detta inte av så mycket förmodligen till viss del eftersom sagorna lästes på danska (eller engelska och tyska). Besöket på dessa två tog ungefär en timme. Sedan tog vi en promenad längst Ströget till de sista två attraktionerna. Normalt skulle man nog kunna ta sig däremellan på 5 minuter men med intressanta butiker och gatuartister så tog det nog oss en halvtimme.

Guinness var även det uppskattat men de missade en hel del eftersom de inte var intresserade av att läsa informationen om de olika rekorden utan bara titta på bilder och föremål. Så för barnen hade besöket nog kunnat gå lite fortare men vi vuxna drog ut på det lite. Däremot saker som att slå hårt på boxbollen osv kunde de stå hela dagen om det inte hade varit en kö som bildats bakom dem.

Sist gick vi till Exploratoriet. För grabbar i 9-11 års ålder var det jätteintressant och det är mycket praktiskt man kan göra. Här blev de stående vid ”skelettdiscot” ett bra tag. Största besvikelsen var att det var så litet. Man skulle kunna önska att det var mycket större med många fler saker att testa där.

Utav de fyra attraktionerna så var Exploratoriet bäst för två energiska killar och HC Andersen uppskattades inte så mycket som de övriga ställena.

Ska man besöka alla fyra ställe så gör man bäst i att köpa en kombinationsbiljett. Vuxen 215Dkr och barn 110 Dkr Barn under 4 år går in gratis. Det tog oss ca 3 timmar men man kan lätt spendera mer tid där och ytterligare en massa mer tid på shopping.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se