En inte allt för solig dag på Tekniska Museet
Annons
Reseberättelse:

En inte allt för solig dag på Tekniska Museet

(Sverige, Stockholm, Tekniska museet)

Hur vig är du?

Klurigheter för de minsta.

Koncentrationstävling i Mindball.

En inte allt för solig dag i juli 2014 åkte vår brokiga familj till Tekniska museet.

Vi tog bilen eftersom det är en bit att åka och väl i Stockholm så är det en bit ifrån centralen, så det kandes enklast när hela familjen var med att ta bilen.

Vår familj består av två vuxna och 4 barn i åldrarna 18, 14, 14, och 3 år.

Förväntningarna var blandade bland barnen inför dagen på Tekniska museet. Den yngsta visste inte riktigt vad som väntade, medan de stora barnen varit på museet tidigare men minnesbilderna var blandade.

Trots att det var en lördag och solen inte sken så var det väldigt lugnt på museet. Vi kom precis vid öppningsdags, men museet är stort och sväljer många besökare utan att det känns trångt.

 

När vi kom in i museet så försvann de stora barnen för att undersöka och utforska på egen hand.

Vi vuxna och treåringen fastnade vid Asea roboten som var riktigt spännande och som vi fick vända tillbaka till flera gånger. Att se hur en arm med klo greppar saker och ställer dem på olika ställen var riktigt spännande.

I början av utställningen finns "Gruvan" där ville alla fyra barnen gå. De stora barnen tyckte det var spännande och intressant men för treåringen var det för läskigt så vi fick vända.Det var mörkt och det lät lite otäckt.

Något som alla barnen fastnade vid var utställningen med maskiner. Där fanns det en diskmaskin av glas som man kunde se hur det ser ut när den är igång. Det fascinerade hela familjen. 

Vi återsamlades vid utställningen där man kunde pröva sin styrka och vighet blev en stor favorit bland de stora barnen.

De provade på att alstra eneregi i ett "hamsterhjul" genom att springa i det. De provade att se vem som var mest vig genom att försöka klämma in sig i en lite låda, endast en av 14 åringarna klarade det. De testade att se vem som hade bäst reaktionsförmåga (där fastnade vi vuxna också och tyckte det var riktigt roligt)        

18-åringen tyckte att det som hon mest fick utbyte av var utställningen med uppfinningar.

14-åringarna tyckte att utställningen där man fick utmana varandra och pröva sin vighet var roligast.

Den klara favoriten för 3-åringen blev Teknorama på rymmen. Ett lugnt ställe där hon kunde gå runt och titta och prova och leka i lugn och ro.

Att lägga en kula i en kulbana och se hur kulan ramlade ner var bland det roligaste på hela dagen, enligt treåringen.

 

När vi var där fanns det även data-spel utställningen. Där blev vi förlorade en lång stund. Men jag tror att vi vuxna och de stora barnen hade störst nöjde med att gå runt och prova och minnas. Treåringen hade inget utbyte alls utan ville tillbaka till "Teknorama på rymmen". Så vi delade på oss och turades om att minnas och prova data-spel.

Det går lätt att tillbringa en hel dag på Tekniska museet utan att känna att man sett allt.

Det finns verkligen nåt för alla åldrar och det går väldigt lätt att tiden springer iväg.

Det finns även en restaurang där man kan fika eller äta något mer matigt, för att få mer energi till att upptäcka.

Det som är bra är att många av museets utställningar kan man få röra och prova och inte bara titta på och man bär med sig upplevelse och mer kunskap om hur saker och ting fungerar.

Och om man har tid och ork och lust så ligger Polismuseet bredvid och det är inte långt till Kaknästornet.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se