Testfamilj Skara Sommarland
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Skara Sommarland

(Sverige, Skara, Skara Sommarland)

Testfamilj Skara Sommarland

Vi fick den stora äran att vara testfamilj för Skara Sommarland. Efter en del sjukdomar och dåligt väder kom vi iväg en dag i början av juli. Vår familj består av Anton 8 år, Elias 6 år, Isac 5 år, pappa Daniel och mamma Anna.

När vi kom fram till Skara Sommarland laddade vi med fika på parkeringen innan vi gick in. För en liten peng kan man hyra en skrinda, så man slipper att släpa på allt. Ett tips är att starta dagen med att åka tåget, som går igenom hela sommarland. Då får man en bra överblick över allt som finns att göra.

Vi startade sen dagen på tivoliområdet. Här är de flesta attraktioner för barn över 1 m. Men det finns tre attraktioner för barn under 1 m: Skepp o´Hoj , röde baronen och convoy. Favoriterna får barnen var bergsbanan – en berg-och dalbana och Newton. Anton tyckte även om vikingen, där man måste vara över 1,20. Vi föräldrar tyckte också att det var bra attraktioner. Hela tivoliområdet är ett fint ställe i parken.

Nästa anhalt var trampbilsstaden. Barnen åker runt på en sorts trampbilar. Detta blev barnens absoluta favorit. Vi återkom hit flera gånger under dagen.

Skara sommarland är även känt för sin vattenpark. Även detta testade vi. Vid parken finns även väskinlämning där man mot en billig kostnad kan lämna in sina värdesaker. I vattenparken finns det mycket för både små och stora. Piratön är en bassäng med bl a rutschkanor och olika rör som sprutar vatten. Det var en given favorit hos alla. Anton och Daniel testade även årets nyhet Cobra. Det var lång kö till den här attraktionen.  Cobra fick klart godkänt av bägge två. Det var mycket folk i vattenlandet, eftersom det var fint väder. Det var svårt att hitta en ledig plats på gräsmattorna som finns runtomkring vattenlandet. Det var också en hel del köer. Vattenparken var egentligen det ända stället under dagen som vi fick stå i kö för att åka någon attraktion. Det ända som vi saknade i vattenparken var dusch i nedre delen. Det finns dusch i övre delen, men hade även varit bra att ha haft i nedre delen.
 

När det gäller mat finns det några restauranger att välja på. Vi besökte inte någon restaurang under dagen. Men de vi såg hade normala priser på maten. Det finns också en del picnic-bord utspridda över hela parken. Det finns också ett ställe där man från kl 12.00 kan grilla. Toaletter är lätta att hitta och det är inte långt till närmaste. De är rena och fräscha.

En dag på Skara sommarland är i tightaste måttet. Vi hann inte med allt som finns i parken. Det finns bl a en jättefin lekpark som vi inte hann med.

Om man har barn under 1 m ska man vara medveten att barnet inte kan åka allt. Samtidigt så har barnet gratis entré.

Slutbetyget är att Skara sommarland är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen. Men ägna gärna 2 dagar, så ni hinner göra allt i lugn och ro.

 


 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se