Knuthenborg Safaripark
Annons
Reseberättelse:

Knuthenborg Safaripark

(Danmark , Knuthenborg, Knuthenborg Safaripark)

 

Dagen började tidigt på morgonen då vi packa bilen full och började vår resa mot Danmark.
Barnen sov så gott i bilen lite mer än halva vägen så det var en ganska lugn färd.  

Efter lite mer än två timmar så körde vi in på alén som ledde oss till safariparkens ingång. Vi var i god tid, det dröjde ca 30 min innan safariparken ens öppnade. Så vi hann äta vår frukost som vi packat med oss. 

Efter att frukosten var klar så var det dags att uppleva parken. 
I början körde vi bara runt och runt och det blev om jag ska vara ärligt väldigt jobbigt. Det var en mycket varm dag och hade det inte varit för att ac exicterar så skulle vi nog ha stekts i bilen. Då kan ni tänka er en fullpackad bil med både saker och människor. Barnen började bli uttråkade och jag började nästan ångra mig att jag åkte hit, tills vi såg att det var jättemånga människor som promenerade i parken. Då tog vi beslutet att det skulle vi också göra. Det var så skönt att komma ut och få sträcka på benen.

Man körde runt i olika sorters områden och när du körde in i ett område så stod där en skylt som förklarade om du fick gå ut ur bilen eller inte.
Så vi körde runt i det olika områdena och fick se massor av olika djur bland annar giraffer, noshörningar, bufflar, och zebror. Vi fick klappa åsnor och ponys som gick helt fritt. Det var barnen absoluta favorit att bara gå runt där och klappa de olika djuren. 

Efter att vi kört runt några varv och tittat, fotograferat och klappat massor med djur så bestämde vi oss för att äta något. Vi parkera på en stor parkering vid det olika matställena. Där fanns lite variation att äta och det var inte så farligt dyrt att äta där. Det som kostade var väl drickan isåfall så mitt tips är att ha mycket dricka med er. 

Som jag berättade tidagare så var det en väldigt varm dag som vi till mestadels hade spenderat i bilen så ett stort plus till safariparken var vattenlekplatsen där barnen kunde svalka av sig efter en lång dag i solen. 

Om jag summerar vårt besök i parken så var det en bra upplevelse som alla borde göra. Det passar alla åldrar, gammal som ung. 

Jag har några punker man kan tänka på för att underlätta sitt besök en aning. 

* Ha badkläder med 

* Besök tigrarna först, det blir en väldigt lång bilkö upp emot 30min fram emot dagen.

* ha gott om bensin i bilen. (bilen dricker ganska mycket under konstant krypkörning) 

* Packa ner ordentligt med dricka. ( speciellt en varm dag) 

* ha med er handsprit ( det tog vi innan vi hoppade in i bilen efter att vi klappat djuren) 

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se