Havet hus Lysekil
Annons
Reseberättelse:

Havet hus Lysekil

(Sverige, Havet Hus Lysekil )

    Vi blev så glada när vi fick meddelandet om att vi vunnit biljetter till Havets hus, men... detta blev inte så bra som vi hoppats. Vi är en familj på två vuxna och 4 barn. Till att börja med låg parkeringen jättelångt bort vilket inte stod i någon informationen. Både stora som små tyckte nog att besöket på Havets Hus var intressant, men vi blev även lite besvikna på storleken....Lite för litet?? Havets hus är fokuserat på vad som finns i vårt hav, västerhavet. Många fiskar, krabbor, sjöstjärnor  fanns de såklart att se. Barnen tyckte guiden som berättade om musslor, sjöborrar och annat var bäst! Går man med barn så hinner man inte som vuxen titta och läsa lika mycket som man hade gjort om man var själv. Men på barns vis och nivå är också roligt och lärorikt.   Vi siktade in oss på matningen av djuren. Hela familjen tyckte det var väldigt roligt att mata sjöstjärnorna med räkor och se hur de äter.  Där fick barnen även känna på djuren, kanske var de det som var mest roligt? Hela stället var inspirerande och skyltarna var mycket bra och beskrivande.
Det stora akvariet var imponerande och speciellt att gå under det och se allt underifrån. Också uppskattat både av vuxna och barn.
Synd bara som sagt med storleken, vi gick igenom på bara nån timma...

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se