Vi testar äventyrsbadet Aqua Nova, Maserhallen Borlänge
Annons
Reseberättelse:

Vi testar äventyrsbadet Aqua Nova, Maserhallen Borlänge

(Sverige, Borlänge, Äventyrsbadet Aqua Nova)

Vildforsen

Pirate Pool

Pirate Pool

En solig dag for vi till Aqua Nova, äventyrsbadet i Borlänge. Vi var två vuxna och tre barn 10, 8 och 2 år gamla. Badet består av en stor 25-meters bassäng med hopptorn, mellanbassäng för de som inte kan simma och sedan en separat avdelning med äventyrsbadet. På äventyrsbadet finns till exempel vågmaskin, klättervägg, fors, bubbelpool, 3 vattenrutschbanor, stor avdelning för yngre barn och möjlighet att simma ut. 

Forsen är för barn från 10 år om man inte är i vuxens sällskap. Det är starka strömmar och små vattenfall som man ska åka nerför. Vi tycker att forsen är superkul men det är bra om man kan simma för det är ganska djupt på slutet eller att man har med sig en vuxen första gången.

Vi provade två rutschkanor av tre. Magic Eye, en kana för hela familjen med härliga stora svängar och alla kan åka tillsammans. Super!!! Black Hole passar lite äldre barn och det var bara en vuxen i vårt gäng som vågade. Kanan 3G Turbo var det ingen som vågade sig på.

Klätterväggen passar det större barnen på grund av att det är djupt vatten(150 cm) under, eller att man kan simma. En utmaning då det samtidigt som man klättrar kommer vatten uppifrån.

En annan kul grej är att man kan simma ut och åka runt i en ström. Vågbassängen är också en hit och man kan anpassa själv i hur stora vågor man vill vara. Bra med tydlig signal som ljuder när vågmaskinen startas så att man kan gå därifrån om man vill.

Pirate Pool som avdelningen för de yngre heter har allt. Små kanor, en lite större kana, delfiner, pirater, piratskepp, vattenfall, grotta mm. Vattnet är varmt och underlaget är anpassat för barn så att de inte halkar. Här ville 2-åringen vara mest hela tiden förutom när vi åkte Magic Eye. Vi tycker den här delen är toppen tack vare det varma vattnet, djupet(28cm) och att det finns så många olika saker för barnen att utforska.

Vi tycker att Aqua Nova har något för alla åldrar och vi kommer att åka hit fler gånger. En perfekt aktivitet för barn som behöver röra på sig. We Love IT!!!

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se