Annons
Reseberättelse:

Spännande besök på Sala Silvergruva

(Sverige, Sala, Sala Silvergruva)

Vi hade lyckan att bli testfamilj för Sala Silvergruva för en dag - men det ledde till att vi hade TVÅ fantastiska dagar där med våra flickor på 8 och 11 år. Vi åkte dit en lördag precis i början av högsäsongen, och började med 155 meters turen djupt ner i gruvan. Gruvturen var oerhört spännande tyckte barnen - men väldigt kallt. Tyckte vi hade klätt på dem ordentligt - men underställ är att rekommendera på denna tur. Spelar ingen roll att sommarvärmen gassar ovan jord - under jord är det kallt. Guiden var mycket duktig och påläst och berättade med humor och inlevelse under gruvturen. Barnen gjorde även Lilla Barnäventyret (Stora Barnäventyret gick inte denna dag) och detta blev riktigt uppskattat - en av dagens höjdpunkter för barnen! Under tiden så passade pappa på att gå 60 meters turen ner i gruvan - som var av ett lite mer äventyrligt slag och passade honom perfekt. I o m att Höghöjdsbanan var stängd denna dag - och vi verkligen hade sett fram emot att göra den, så möjliggjorde personalen för oss så vi fick komma åter helgen därpå när banan var öppen. Så vi åkte dit igen lördagen helgen efter - och vilken dag vi fick! Denna helg så var det Silvergruvans Dagar - den största händelsen på året med marknad, eldslukare etc - mycket att se och uppleva för alla åldrar. Nu var det de vuxnas tur att ha ett äventyr och göra Höghöjdsbanan! En hisnande och fantastisk upplevelse som verkligen rekommenderas! Barnen hade lika roligt som vi även om de bara tittade på - att se mammas panikslagna ansikte på hög höjd var tydligen en upplevelse även för dem ;)  Pappa svingade sig framåt som om han hade övat inför detta i flera veckor. Höghöjdsbanan är en fantastisk upplevelse för alla som är längre än 150 cm oavsett barn eller vuxen. Våra barn var inte tillräckligt långa, men tror att tonårsbarn kan uppskatta detta enormt! När man står på marken och ser andra gå höghöjdsbanan så ser det lätt ut - men när man själv står uppe i trädtopparna på en lina så inser man att det verkligen är en HÖGHÖJDS-bana ;) Flera vuxna drabbades av lätt panik när de kom upp på banan, men alla hämtade sig och fullföljde den till sitt slut. Därefter åkte hela familjen Linbana - vilken upplevelse! Att se sina flickor svinga sig ut över ett bråddjup känns läskigt - men vilken "once-in-a-lifetime" upplevelse! Vi rekommenderar varmt ett besök till Sala Silvergruva - framförallt för er med större barn. Är ett minne för livet!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se