Akvariet Den Blå Planet - Testfamiljsuppdrag
Annons
Reseberättelse:

Akvariet Den Blå Planet - Testfamiljsuppdrag

(Danmark, Kastrup, Köpenhamn, Den Blå Planet)

Det största akvariet

Man kommer nära de stora rockorana

Fiskar i Oceanen

Vi besökte den Blå planet en vardag i mitten på juli med våra två barn, 4,5 år och 4 månader gamla. Vi hade blivit utsedda att vara testfamilj åt Barnsemester.se Vi var där ca en halvtimme efter öppning och det var redan då mycket folk. Vi hade läst om att det kunde vara svårt att gå med barnvagn så vi valde att ha vår lilla tjej i bärsele vilket visade sig vara ett perfekt val. Pga mycket folk och ganska trånga korridorer hade det varit alldeles för jobbigt att tråckla sig fram med vagn.

Inne i akvariet är det ganska mörkt, vilket kanske kan vara läskigt för yngre barn. Vår son tyckte bara det var roligt och spännande och vi vuxna tyckte det gav en bra känsla av att vara i havet och det gjorde även att alla djur syntes mycket bättre i akvarierna.

Akvariet är uppdelat i tre olika delar: Nordliga sjöar och hav, Tropiska sjöar och floder/regnskogen och Oceanen. Vi tyckte allihop att Oceanen var den bästa delen, där fanns korallrev, hajar, sjöhästar och självklart vår sons favoriter ”Nemo” och ”Doris”.
Det häftigaste var en tunnel där såväl stora rockor som hammarhajar simmade precis ovanför våra huvuden. Sedan fanns det även ett enormt stort akvarie som täckte en hel vägg vilket även det ger en häftig känsla av att komma alla fiskar och hajar väldigt nära.
Sonen gillade även att kolla på havsuttrarna som gick att se både inne och ute.
En liten del av Den blå planet är uppbyggd som en regnskog. Där fanns fjärilar, fåglar och även här en del akvarier med olika fiskar i. Den här delen var lite tråkig, iaf om man som vi varit på Universeum i Göteborg eller Randers Regnskov i Randers, Danmark.
Det pågick en del teatrar för barn och informationer vid några av akvarierna, det var inget vi tog del av pga mycket folk och att vår son inte alls var intresserade utav detta.
Utomhus fanns det möjlighet till att fiska krabbor i havet och släppa ner dem i ett kar med vatten och titta på dem, detta var inget vi provade utan bara tittade på.

Vi tillbringade ca 2,5 timme inne i akvariet, sonen var väldigt koncentrerad och tyckte att det var jätteroligt. Vi vuxna uppskattade också besöket och vår lilltjej tittade även hon på de färgglada fiskarna de stunderna hon inte sov i bärselen.
Här kommer lite plus och minus:

På plussidan: Roligt uppbyggt, djur och fiskar vi inte tidigare sett i något akvarie, bra informationstavlor som var som ipads vilket vår son tyckte var jättekul.
Pick-nick-platsen inomhus där du kunde hade med egen matsäck.
Stora akvarier med bra sikt även om man stod en bit ifrån.

På minussidan: Alldeles för få toaletter för så många människor, även lite svåra att hitta, rekommenderar att gå upp på andra våningen.
Restaurangen – vi åt inte där, vi hade läst tidigare att det var dyrt och trångt att sitta och det var det! Vi valde att bara köpa glass, finns heller ingen vanlig glass utan glass i små bägare vilket vår son inte uppskattade.
Det blir trångt och varmt i akvariet när det är mycket folk.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se