Vår dag på Navet!
Annons
Reseberättelse:

Vår dag på Navet!

(Sverige, Borås, Navet)

Hej!

Här kommer vår berättelse från Navet som vi besökte Juli 2015. 
Jag och sönerna ( 6 resp 8 ) valde att åka till Navet en regnig sommardag. Det ligger centralt i Borås, parkerade på parkering som heter Elektra. En liten promenad på några hundra meter. Fanns en parkering precis utanför men den var helt full.

Två killar springer in på Navet, sitter en del folk i "cafeterian". Ingen kö in alls så bara att hänga av sig och gå in. Ungefär en sekund senare var pojkarna borta =) Stora rymliga lokaler även fast det var en del folk. I början var det en del cyklar som man skulle cykla på och tända lampor. Mina killar var dock för korta ( 8-åringen är 140cm ) så de var helt meningslösa sålänge man inte är vuxen. Lite längre in var det återvinning där man skulle sortera olika föremål rätt, väldigt uppskattad. Nedervåningen var blandad, allt ifrån dammsugare, cyklar till busssimulator och vattenexperiment.
Övervåningen var det mekaniska saker som man fick köra. Lyftkranar att lyfta kulor med magneter, koppla batterier och massa annat! Här tyckte mina söner det var roligast! Lite längre in var det flygsimulator och en hel mattevärld. Mattevärlden upplevde jag var för större barn. Knappt man själv förstod var man skulle göra =)
Fanns ett ställe där man "sköt" pantflaskor, också riktigt rolig.
När blodsockret var lågt så gick vi till cafeterian, insåg det klena utbudet. I mitt tycke ingenting, en del bars, korv med bröd och Mer. Någon trött bulle och konstiga glassar. Ingenting som mina söner ville ha, inte ens en piggelin. När vi gick in fick vi ett klistermärke så man kom in i Navet igen, förstod nu varför ;) Vi gick ut till centrum och köpte fika för att sedan gå in igen.
Vi spenderade ca fyra timmar på Navet, helt lagom. 

Åldern för Navet skulle jag rekommendera 5år och uppåt. Väldigt roligt även för vuxna. Barnen behöver dock hjälp att förstå ifall de inte är helt läskunniga.
Minus för fikamöjligheterna.

 

Helt klart värt ett besök!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se