Testfamilj på Sörsjöns Äventyrspark i juli 2015
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Sörsjöns Äventyrspark i juli 2015

(Sverige, Norrköping, Sörsjöns Äventyrspark)

Högt upp med pirr i magen

375 meter är det till andra sidan

Titta inte ner om du är höjdrädd

Vi vann biljetter i Hjärtjakten och åkte som testfamilj till Sörsjöns Äventyrspark den 23 juli 2015. Vår familj består av två vuxna och två barn på 9 år och snart 12 år.

Förväntansfulla och spända kliver vi ur bilen på parkeringen. Det är tyst och lugnt men i bakgrunden hör vi ett susande. Det visade sig senare vara ljudet från zipline-banan som sträcker sig 375 meter lång över sjön.

Vi blir väl omhändertagna av Sörsjöns äventyrsparks personal vid ankomst. Säkerhetsinformationen och utrustningen gås igenom så att vi alla förstår hur det fungerar och efter det får vi alla visa att vi förstått allt genom att klättra på en testbana efter att instruktören visat hur det går till. Lätt som en plätt då det är max 1 meter till marken ;).

Med lätt pirr i magen och smått rädda börjar vi vårt äventyr på en gul lätt bana. Jag och min äldsta son är höjdrädda och i ett svagt ögonblick undrar jag vad jag egentligen har gett mig in på ;).

Banorna delas in i olika färger beroende på höjd och svårighetsgrad där röd och svart är de svåraste.

Varje bana består av ca 3-4 olika hinder som man ska ta sig förbi och ca 2-3 ziplines som man ska åka vidare med för att komma ner till marken igen.

Vi anser att man bör vara minst 9 år då det ibland kan vara svårt att få på linbaneskenan på stålvajrarna så man kan åka vidare till nästa uppgift. Det är svårt även för en kort mamma på 160 cm att få på linbaneskenan men vid de flesta stationerna finns en liten pall som man kan klättra upp på så man når upp till vajern.

Vi hade en otroligt rolig och bra dag i äventyrsparken och kommer garanterat att återvända och då tar vi med oss några kompisar. Vi var ”bara” i parken i 2,5 timme och för att vara första gången tycker vi att det räckte för oss. Med ömma händer, blåmärken och skrapsår åkte vi trötta, men väldigt glada, hem.

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se