Testfamilj Knuthenborg safaripark
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Knuthenborg safaripark

(Danmark, Knuthenborg, Knuthenborg safaripark)

Besöket gjordes av en familj bestående av två vuxna och tre barn (2, 5, 7 år).

Innan besöket till parken ville vi kolla upp lite mer fakta på deras hemsida. Tyvärr hjälpte den oss inte mycket. Har man lite svårt med det danska språket kunde man välja annat språk, men då fanns det ännu mindre information. Vi var inte säkra på hur stor parken var och om man skulle köra bil inne i parken eller man skulle gå. Det var bara att åka dit och få svar på frågorna.

Vid betalningen fick man en broschyr där det var beskrivit vilka djur som fanns i vilken väldsdel (dvs vilken del av parken). Roligt att kunna läsa lite om djuren när man såg dem. Detta tyckte våra två äldsta barn var intressant.  De väldsdelar som fanns var; Afrika, Asien, Australien, Amerika samt ett område för hela världen. 

Vi bestämde oss för att köra bilen runt parken, man kunde välja att gå vissa delar medan andra delar var man tvungen att ha bilen. Det gick väldigt smidigt att köra runt parken, dock var det enkelriktat på vissa delar som gjorde att man fick köra omväg ibland.

Det blev extra spännande när man skulle köra in bland lejonen och vargarna. För att komma in där krävdes det dubbla grindar med en sluss emellan. Själv hade man inte så stora förväntningar av att se några lejon eller vargar, men faktiskt fanns dem där. Hastigheten var låg och barnen spanade utanför fönstret och tyckte det var mycket spännande.

Vi lyckades tajma in matningen av aporna och lejonen. Aporna tyckte barnen var ganska roligt då man själv skulle kasta in maten över stängslet, dock kom mycket mat inte över eftersom stängslet var för högt.  Lejonen var inte lika uppskattat hos barnen. Även om man stod nära dem, endast en ruta emellan, hände inte så mycket. Lejonskötaren pratade väldigt mycket  (vilket barnen inte förstod)och sedan slängde han in lite kött ibland. Barnen blev uttråkade ganska snabbt.

Vi gick av bilen en gång, detta för att klappa hästarna. Detta tyckte vår tvååring var mycket roligt då han vill klappa allt. Här kunde man även klappa kamelerna, men vi ansåg det för riskabelt (även om vår 7: åring gärna hade velat). Det fanns även möjlighet att gå av bilen vid ett annat ställe och klappa getter, men det fanns inget intresse för det.

Höjdpunkten bland djuren var elefanterna, girafferna och hästarna (2: åringen), noshörningarna, lejonen och aporna (5: åringen samt 7: åringen).

Vi besökte även lekplatsen, kallad för Limpopo land. Här åt vi lunch, eftersom det inte fanns någon annan stans för det. Ganska dyrt, som det brukar vara på dessa ställen. Det fanns en barnmeny där det ingick en kamera som man klickade fram olika djur samt en lejontallrik man fick maten på. Detta var väldigt uppskattat av barnen.

Lekplatsen passade våra barn perfekt, olika ställen för olika åldrar. Dock ville ”lilleman# gärna vara där de stora var, det var inte så lätt för en själv att gå med på alla ställen. Mycket klättra, vilket är uppskattat. Det fanns en vatten bana de kunde hålla på med ganska länge, där man fyllde på med vatten för att sedan se hur det rann ner till sanden. Det fanns även ett litet vattenbadland, vilket vi inte utnyttjade då vädret inte var tillämpat för det. Nyhet var Congo Splash, som vi inte provade även om 7:åringen hade både längd och ålder inne. Tyckte den såg lite för läskig ut samt att man verkade bli väldigt blöt.

Vi var i parken nästan 6 timmar och tyckte det var en bra dag. Fick se fler djur än jag hade tänkt mig, dock tyckte barnen lekplatsen var det bästa. Kan tänka mig att barnen ska vara lite äldre för att uppskatta djuren lite mer.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se